Min egen lilla tvättstuga utan arga lappar och djur

Tvättmaskin med torktumlare från Elgiiganten

Jag trodde inte att mitt nästa Samsunginköp skulle vara något annat än en telefon, men faktiskt inte. Förutom trött batteri och överfullt minneskort fungerar min Note 3 förvånansvärt bart än, så det får vänta något år till med ny modell.

Istället har vi, jag & maken investerat i livskvalité för oss (mest mig) – en tvättmaskin med inbyggd tork! Modellen vi köpt heter WD80J5420AW och är så klart från Samsung, finns många fina tekniska detaljer men jag kan verkligen inget om vitvaror så vill ni veta mer kan ni läsa på hemsidan (länk).

Ska bli så skönt att slippa bära på tvätten i vår uråldriga stentrappa (snudd på 200 års slitage, för jag tror den är original från 1828). Ur hälsosynpunkt blir det bra för mig att inte dela tvättstuga med djurägare och andra allergener som finn i deras plagg/tvättmedel.

Och närmaste månaden är det extra skönt för mig eftersom jag lyckats med bedriften att få inflammerade magmuskler. Fick åka akut till husläkaren i tisdagseftermiddag, för då hade jag så ont att jag mådde riktigt illa med. Så nu är det vila musklerna och anti-inflammatoriska värktabletter som gäller närmsta tiden.

Men bäst av allt? Slippa boka in tider för tvättstugan, kommer att kunna tvätta när jag vill och slipper bli bunden vid “vi har tvättstugan då”.  🙂

Inredning för liten tvättstuga

badrum-02

Badrumsförvaring till litet badrum

Fram till igår stod ett badrumsskåp från IKEA i hörnan där tvättmaskinen kommer att installeras imorgon. Ja, vi valde att köpa till hemkörning och installation av maskinen eftersom vi bor i hyresrätt och vatten + el = trubbel om man har otur. Skönt att slippa bära maskinen också, speciellt med vår stentrappa (stackars killar som ska få upp den). Men tillbaka till ämnet, vi tidigare förvaring i hörnet där maskinen kommer att stå och nu funderar jag på hur vi ska få till lite förvaring i vårt mikrobadrum.

Vore skönt få plats med tvättmedel, badlakan & övriga badrumsartiklar som behövs där inne. På IKEA finns konsoler med hyllplan, färdiga hyllor, skåp och konsolsystem. Bauhaus ett fristående system man spänner mellan golv och tak, bra om man inte vill borra. Trådkorgshyllslösningen snubblade jag över på pinterest, den är fin men opraktiskt.

Just nu lutar det åt konsolsystem, minimal mängd hål att borra (borra i badrum känns läskigt) och man kan flytta hyllplan upp och ner efter behov. Serien ALGOT har många smarta lösningar, antingen skena i taket och hänga upp på eller med ben på golvet  (då blir det inga borrhål alls). Man kan välja på trådbackar, metallhyllplan, torkställningar osv. Får nog bli en tur till det stora blå huset i helgen..

About

No Comments

Leave a Comment