Måndag med flashback till när Dollarstore kom till byn

Dollarstore butik i Hyllinge

räkchips från Linnea & Basilika i Hyllinge

vårrullar från Linnea & Basilika i Hyllinge

Tre små rätter från Linnea & Basilika i Hyllinge

shoppingfynd från Dollarstore i Hyllinge

Försöker minnas vad jag hittade på i måndags, men spenderade nog det mesta av dagen med maken. Vi storhandlade, glömde hälften för jag glömde min inköpslista. Lysande!

Hämtade upp ett paket i helgen med avsändare Ellas Kitchen, ni som följer mig på instagram har redan kunnat tjuvkika. Kommer ta bilder imorgon om bordet är ledigt, någon har LEGO överallt här hemma just nu. Eller ja överallt på bordet som brukar vara mitt fotobord.  😀

Men men, på måndag är ordningen återställd igen och rutinerna faller på plats återigen.

Så eftersom inget spännande hände i måndags, tänkte jag göra ett litet skutt tillbaka i tiden – en månad på ett ungefär. Då kom Dollarstore till byn eller ja, till Hyllinge som är max en mil härifrån. Så det är nära nog.

Jag har velat besöka Dollarstore sedan de slog upp butik i Staffanstorp men utan körkort är det ett hopplöst projekt. Så nu är jag lycklig, för nu har jag äntligen fått se vad Dollarstore är, efter åtskilliga års väntan. Och enklaste förklaringen, det är ett mellanting på Ö&B och Rusta. De har inte saker för en dollar men de finns mycket billigt skräp av mindre bra kvalité. Det finns undantag och små guldkorn, men deras starka kort enligt mig är godisavdelningen där jag sett mycket godis andra butiker sällan har. Gillar man lantlig och chabby inredning finns det en del plånboksvänliga ting. 

Vid mitt första besök ”fyndade” jag roliga stickers, Star Wars pennor, sudgummi, munsårsplåster, bakformar med ugglor & lite annat smått och gott. 

Vid mitt andra besök i butiken D hade jag hungrig (och grinig) make med mig, så jag lockade han in på Linnea och basilika som ligger i andra änden på samma fastighet (mittemot ICA Maxi i Hyllinge). Alla matgäster bjöds på räkchips, eftersom jag är allergisk mot skaldjur hoppade jag över dessa. Men vi delade /provdmakade på mina små vårrullar och makens tre små rätter; kycklingspett med jordnötssås, friterad kyckling med sötsur sås och oxfilé med färska grönsaker. 

Maten var över all förväntan, riktigt gott och det ligger farligt nära till.. Tidigare har vi fått köra till Helsingborg för Chinatownsmat, det behövs inte längre. 

About

No Comments

Leave a Comment