Måndag

Söta scilla vårblomster från mammas trädgård

Jag tror vi kan äntligen säga med säkerhet att det är vår här, det finns gott om grönska och det dröjer nog inte länge förrän träden exploderar i färg (och pollen). På köksbordet har vårblommor flyttat in, liten present från mamma till födelsedagsbarnet igår. Söta blå-vita scilla blommor (eller säger man scillor?).

Dillkokt färskpotatis serverad med dalsjöfors kött - Grill-cobra bbq, sallad, rydbergs såser och lingondryck

Sambon dukade fram medan jag plockade i diskmaskinen efter middagen, luktade sagolikt gott. Det är något extra speciellt med de första dillkokta färskpotatisarna för säsongen och grillmarinerade kött. Med en frys proppfull med gott kött från spot & tell i Stockholmm (även omnämnt som Citygross pressmöte & kval i Grill SM) så fick det bli Grill-Cobra (smaksatt med salt, peppar, vitlök, lök, paprika, koriander och spiskummin) från Dalsjöfors kött (hemsida) till middag.

Vår senaste besatthet är Kiviks lättdryck med lingon smak, den som skymtas i bringaren. Sambon valde även ut två såser till maten, Rydbergs Bernaise Grill och Mangoraja (mango). Invigde nya Jamie skålen till salladsskål, perfekt storlek för två. Vem har sagt man måste ha frukostskål till bara frukost.

Köttet var riktigt gott, blev mört som attan efter att först stekt köttet för färg och sedan resterande tid under lock. Helt klart en star 4 av 5! Funderar på om jag borde våga använda koriander och spiskummin lite oftare i matlagningen.

Sallad med dill kokt färskpotatis, grill-cobra från dalsjöfors kött - guldgris märkt och rydbergssåser

Min middagsportion; Sallad med dill kokt färskpotatis, grill-cobra och rydbergssåser.

Sambonsportion; Sallad, majs med dill kokt färskpotatis, grill-cobra och rydbergssåser

Sambonsportion; Sallad, majs med dill kokt färskpotatis, grill-cobra och rydbergssåser.Ommöblerat kök och vårt köksfönster i kvällssol

Passade på att möblera om köket lite när vi satte tillbaka möblerna i söndags kväll, bordet fick en rotation på 90 grader, tänk att så lite gör så mycket för känslan i rummet.

About

2 Comments

 • SusLotus april 23, 2013 at 05:55 Reply

  Hej Helen!
  Vad fin din blogg har blivit! 🙂
  Och sååå mycket god mat att sukta efter.
  Har mycket att läsa igen nu och tar lite i taget.
  Mysigt du har det i köket.

  Kram och ha en riktigt lyckad dag!
  Sussie

  • Helen Holmberg maj 14, 2013 at 22:32 Reply

   Tack vad söt du är Sussie!

Leave a Comment