Frappefika och Le Creuset fynd till köket  

Fikapaus på Espresso house med maken när vi besökte Center Syd

I tisdags så tog vi en liten bilutflykt till Center Syd, jag hade ett presentkort (vinst från ifjol) att använda upp. Och som alla vet tar det på krafterna att shoppa så vi tog en välbehövlig fikapaus på Espresso house, maken beställde en frappe salted caramel att dela och en chokladboll åt mig (han åt deras blåbärspaj med vaniljsås).

Frappen var nästan ännu godare än vad jag kom ihåg den, så jäkla god. Chokladbollen däremot var hemsk, jag avskyr chokladtryfflar och det här var mer en mäktig gigantiskt och bitter chokladtryffel än något annat. Snacka om antiklimax, men maken bjöd på hamburgare istället så det var inte världens största förlust. Fick middag istället för fika.

Inköpt ny mortel på Kitchn Center Syd från märket Le Creuset

500 kronors presentkortet + 100 kronors värdecheck på min mail (för att jag varit medlem 2 år i Kitchn Sverige) förvandlades till en Le Creuset Mortel i grått (nu 299 kr och ord.pris 449 kr).Jag har haft en billig version som jag tyvärr råkade lämna för länge i blött så den mådde inte så bra sen.

Inköpt ny ugnsform på Kitchn Center Syd från märket Le Creuset

Och det räckte till en 24 cm stor Le Creuset ugnsform i svart (ord.pris 349 kr) med, perfekt komplement till storebroden på 28 cm som jag fått gratis från yougov-panelen (länk). Visst är de fina ihop, underbart med svart och kommer bli så fina att duka fram tillsammans eller solo. Jag längtar efter att inviga dom, kanske en härlig höstig äpplekaka? Eller en gratäng av något slag. Och till julbordet.

Och slutligen köptes det en bodum kaffemugg åt maken att ta med morgonkaffet till bilen. Han har haft några tidigare från andra märke men han lyckas slarva bort delar och tappa de så att de går i sönder. Så hoppas den får hänga med lite längre, den känns rejälare och bodum brukar vara kvalité.

En lyckad shoppingrunda, betalade 117 kronor för allt. Och inte dumt komma hemifrån några timmar med mannen i mitt liv.

About

No Comments

Leave a Comment