Första advent fullmatad med jultraditioner


Jag vet det bara är november men första advent kom tidigt i år. Och efter att inte ha haft julpynt, adventsljusstake, adventskalender och julgran sedan 2012 (tror sista gången var före vi gifte oss och före jag var så mycket sjuk). Så imorse var jag sugen och gick upp till vårt vindsförråd och rotade runt efter julsakerna. Någon dag när det är mindre kallt får organisera vinden bli ett projekt för jösses vilken röra det var i vårt förråd. Men jag hittade till slut en del av det jag letade efter för jag kom ner med julgranen och julgransdekorationerna men inga adventsljusstakar. Får väl leta upp dem senare i veckan.

Tror inte ni kan förstå hur jag längtat efter att få ha julgran och så glad jag blev när jag insåg att den faktiskt fick plats i vårt lilla vardagsrum. Vår tvbänk består av IKEA två Bestå skåp (120 cm + 60 cm) och när jag lyfte bort lilla skåpet blev där en perfekt julgranshörna.

Middagen lagade vi tillsammans, riktigt julig mat i form av Janssons Frestelse och köttbullar. Perfekt för första advent mat och så såg vi årets första Harry Potter film, Den vises sten. Lite extra bra efter Magiska vidunder och var man hittar dom filmen för någon vecka sen. Härligt återse Proffesor Snape också.

Avslutade en fin söndag med att lyssna på julmusik, nalla en klenätt ur kakburken, göra pepparkaksdeg och med att dekorera vår kära lilla plastgran på hela 120 cm i blått & silver och glitter.

About

No Comments

Leave a Comment