Det är nog dags att uppdatera soffan

Detta inlägg innehåller annonslänk för Bemz

För några år sedan (tror två?) så sprack kuddfodralet på vår schäslong, just den biten av soffan där vi har haft benen uppe. Rumpor som suttit där och knutet skorna när vi ska gå ut, övernattande gäster, oändligt antal filmkvällar med ett eller två par ben när vi haft gäster över osv. Det har blivit så tunt att det till slut gick sönder.

Själva stommen på soffan är det inget fel på, armstöd & ryggstöden är lika sköna som när de var nya. Så på torsdag när maken är ledig sk vi lyfta soffan och kolla så soffan ser bra ut under ytan, den är för klumpig och tung för att lyfta för mig. 

Speciellt nu när jag verkar ha början på en bihåleinflammation. Blir helt snurrig bara jag vrider huvudet snabbt för att inte tala om när jag böjer huvudet framåt. Har inte tid vata sjuk när det är Black week & massor att göra inför besök nästa vecka. 

Men åter till soffan som ni kan se överst på en supergammal bild från förra lägenheten, hittade ingen annan bild och vardagsrummet är lite stökigt. Så trots att jag lagat (handsytt!) hålet temporärt med ett annat tyg i revan så måste det åtgärdas. För jag blir tokig på det, är så fruktansvärt trött på att konstant rätta till en filt över lagningen för att slippa se eländet. 

Jag har kikat på tyg i metervara och fram till den här veckan har det varit det enda alternativet ekonomiskt. Men den här veckan har Bemz (länk) 20% rabatt och fri frakt på allt i sin nätbutik, så vi skulle kunna beställa komplett överdrag för hela soffan i bomullstyg för ca 1350 kr.

Så jag är väldigt sugen på att beställa fördigsydda överdrag till hela soffan och slippa hela syprocessen. Om IKEA fortfarande hade sålt vår soffa (modell Kramfors) kunde vi köpt nu där men den utgick något år efter vi köpte vår 2009. Lite typiskt men så är det ibland. 

Jag är lite osäker på färgvalet, marinblå, mörkgrå, grå eller vit lutar det åt. Maken röstar för marinblå men osäker på hur det passar in i vårt nuvarande vardagsrum (länk). Men just nu har vi grå så det känns som vi har redan gjort det. Stora beslut!

Vad hade ni valt?

About

2 Comments

 • lena november 24, 2017 at 23:23 Reply

  inte vitt, det blir bara besvär. Om man hade velat ha nåt helt annat med mönster så lutar det åt sy men det har du valt bort. Är ryggdel o bottendel ok i tyg så kan det var roligt med gråbrokigt tyg på madrassdelen – gärna tvättbart och tvätta bort den värsta krympmånen före sömnad.Folk spiller ju i soffor ibland
  Ja, jag är medveten om att jag svarar på en fråga som inte direkt ställdes…Men det kan bli billigt-eller pilligt att sy. Men en del soffor lever inte så länge och då kan man glatt slakta den om några år med gott samvete för lagningen var superbilig. En soffa har jag klätt om helt som ung . Häftpistol är skitbra
  En annan gång har jag satt ett 5:e ben då yra ynglar hade brottning så soffan stöp. Ja sittsen föll o lossade från sida. Vi orkade inte släpa in o ut soffor o hyra släp Å sedan ut för att leta soffor. Det var enklare med några vinkel järn och ett ben av trä längs in gömd som extra stötta

  • Helen J Holmberg december 8, 2017 at 22:24 Reply

   Det blev en mörkgrå soffa! Lite enformigt men tygen är så olika i kvalitéerna så hoppas det blir bra ändå 😀

Leave a Comment