Dag 12 – mioleverans till huset

Nyinköpt Mio Lazy2-sits soffa med el-recliner, ett av våra favoritinköp till vårt 80talshus
Dag 12 i 80talshuset vardagsrummet och matsalen målades med Sage Green no. 402 från Bauhaus och städades upp inför inflyttning.

På tisdagen åkte vi ner till vårt lilla hus för att ta emot första möbeln till huset vi köpt, en stor två sits el-recliner soffa från Mio (modellen heter Lazy). Vi har över åren insett att vi inte behöver ha möbler i vårt hem för att göra andra glada, det kanske låter märkligt men jag tror både jag (tidigare) och andra vill ha så estetiska hem att man ibland glömmer vardagskomforten. 

Men nu valde vi en soffa som är skön för oss båda, bästa stunden på dagen är när jag får sätta mig ner i den här soffan och fälla upp benen. Sen ser vi på tv en stund och pratar, om någon vill ha tvserie tips så hör av. Sedan jag trillade i köket för två år sedan(?) och slog båda knäna har jag längtat efter det här, en riktigt skön soffa för oss båda. Planen för framtiden är ett par fåtöljer och några små bord, någon matta som knyter ihop soffdelen. Så att vi kan ha gäster som sitter mer än i köket och uterummet.. 

Dag 12 i 80talshuset och äntligen städar vi upp i sovrummet inför flytten. Väggrana är målade i Ashen teal no.603 från Bauhaus
Dag 12 i 80talshuset och äntligen städar vi upp i sovrummet inför flytten. Väggrana är målade i Ashen teal no.603 från Bauhaus. Golvlisten är köpt på byggmax.

Uppe i sovrummet städades det upp, rent och fint inför inflyttning för inte vill man sova mitt i renoverings och flyttkaos (speciellt inte när man är så allergisk och med så mycket astma problem som jag har). Vi gav oss på projektet att sätta upp nya golvlister, de tidigare var inte kompletta efter att garderobsväggen monterades ner. Och trots försök att hitta lister som matchade de tidigare för att komplettera fann vi inga som var så pass lika att de skulle kunna gå att fylla i de ställen som fattas. Så vi valde att satsa på modernare utseende för både golv och tak, inte för att det är något fel på allmoge men målet för oss är ett lättstädat allergi- & astmavänligt hem för oss båda. Så en list som är lättare att städa är ett bättre alternativ i längden.

Dag 12 i 80talshuset och jag får för mig att förvandla städskåpet till skafferi med hjälp av överbliven trasig trådbacks ställning från garderob.
Dag 12 i 80talshuset och jag får för mig att förvandla städskåpet till skafferi med hjälp av överbliven trasig trådbacks ställning från garderob.

Mitt i allt sista minuten fixande inför hus flytten så fick jag ett helt nytt projekt i mitt huvud, klart städskåpet ska bli skafferi för vi måste förvara vår mat någonstans. Min hjärna är så där, den lever sitt eget liv när det gäller inredning och när det väl hamnat en tanke så går det inte att stoppa mig. Så jag hämtade ner en av trådbackarna från de trasiga trådbacksstativen som ursprungligen kom från garderobsväggen i sovrummet. 

Tror det fanns åtta stativ för trådbackar i sovrummet från början, fyra högre och fyra lägre alla från IKEA Antonius serien som tyvärr utgått. Minst två av stativen var sönder, så jag tänkte att man kanske kan återanvända backarna i städskåpet. Och som ni ser – de passade perfekt i bredd om man vände dom på fel hål. Så den väldigt slitna och opraktiska inredningen åkte ut, sen tvättades det och slutligen ett lager av Beckers panelgrund. Dels för att få en bra häftgrund för ytterligare målning men även för att få bort eventuella rester av rök, nikotin, fett, dofter etc som vi verkligen inte ville ha med oss i vårt framtida kök och skafferi.

Dag 12 i 80talshuset och äntligen målar vi köksväggarna i powder grey no.701 från Bauhaus
Dag 12 i 80talshuset och äntligen målar vi köksväggarna i powder grey no.701 från Bauhaus och målade insidan av ett köksskåp med Beckers panelgrund.
Dag 12 i 80talshuset grundmålat ett köksskåp med Beckers panelgrund och provat de nya mässingshandtagen.

Panelen och väggarna fick ett nytt lager färg och vi passade på att grundmåla ett av överskåpen vid vasken. På grund av kökets ålder (43 år) och utsatt för rökning så ville vi ha ett fräscht skåp för våra viktigaste saker i början av inflyttningen, planen är att köksstommar och luckor ska målas om alla. 

Jag hade hållt mig i nästan två veckor men till slut kunde jag inte motstå att skruva fast en av de nya dörrknopparna. Mina fina älskade antik mässingknoppar inköpta på amazon för en spottstyver i våras. Är så tacksam för att maken älskar dom med, men så är vi nog rätt så samspelta när det gäller hur vi vill ha det runt om kring oss efter mer än 21 år(!) tillsammans. 

About

No Comments

Leave a Comment