Badrumsförvaring med korgar i tankarna

badrum_01badrum_02

Sitter och väntar på att tvätten ska bli klar, hurra för egen tvättmaskin med torktumlare!! Känslan av att slippa boka in en tid, känslan att slippa behöva dra på sig ytterkläder/propert klädd (älskar myskläder hemma) för att gå till tvättstugan och allt kånkande på tvätt. Jag saknar verkligen inte det. Inte ens lite.

Men det är inte så lätt att gå från tvättstuga till egen tvättmaskin, jag är vand vid tre inställningar (temperatur, mängd tvätt & extra sköljning) medan vi nu har hur mycket som helst att välja på.. Igår var premiär för mig att tvätta helt själv och det gick så klart bra, men det lär ta ett tag innan man lärt sig alla olika finesser. Men nu skulle jag inte skriva om min fina Samsung tvättmaskn utan om förvaringen vid tvättmaskinen i vår lilla badrum.

Efter mycket funderingar så kom vi båda fram till en lösning båda tyckte om förra helgen, så det blev ett spontant IKEA besök på lördagen för inköp av konsolsystemet ALGOT. Det känns som det var mer än förra helgen, varit en sjukt intensiv vecka (lovar blogga mer om veckan som gått imorgon). Måste säga att det känns knepigt att vi ska ha ALGOT på badrummet, för mig är Algot min numera bortgångna farbror..

Vi måste köpa skruvar, pluggar och silikon före vi kan sätta upp hyllorna så det lär väl bli ett jula/bauhaus/bygghandel besök inom kort. Under tiden funderar jag på hur vi ska organisera på hyllplanen, översta hyllplanen kommer jag inte att nå (jag är bara 157 cm). Så förvaring där man kan se innehållet utan att det ger ett stökigt intryck är önskvärt.

Saker som används sällan får hamna högst upp, så maken kan ta ner när det behövs och saker för att tvätta nere i min arbetshöjd. Kanske ha lite badlakan och handdukar på badrummet så när man glömmer (tro mig det händer då och då hos oss) slipper springa blöt och hal om fötterna genom hela lägenheten efter dom.

Gillar tanken på korgar, favoriterna kommer från Mio (länk) men även Granit (länk) och Lagerhaus (länk*) har fina. Plastkorgar skulle kunna fungera med, men det valet är för att det vore mer praktiskt med något som tål fukt och är lätt att städa av.

* Innehåller affiliatelänk.

About

No Comments

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: