Torsdag & fredag
Gjorde ett storkok kalops i torsdags, gick på magkänsla och mätte inga kryddor men det smakade perfekt ändå. Det är faktiskt en lite häftig känsla att smaklökarna är så känsliga så jag märker direkt vad det är något som fattas vid provsmakningen.
Skippade grädden den här gången, men lät det puttra några timmar extra så det blev snudd på draget oxkött – köttet vag så mört att det inte behövde skäras. När det blir så där gott är man glad det finns rester till en middag till (och lunchlådor)..
In English. Made a beefstew (kalops stew) for thursday dinner, instead of making it with some cream for a thicker sauce I let it boil longer time. Have me a beef so tender I could have made pulled need out of it.. It was soo good and we had leftovers for friday and lunchboxes, happy days!
Was a bit of a cool feeling making the stew without the recipe, by heart and by tasting made me feel skilled..
Kalops är ju super gott, vi brukar också ta lite hur som haver 🙂
Det är kanske ett familjedrag att improvisera 😉 Crazy family!!