Torsdag
Inspirerad av systers köttbullsrullande tidigare i veckan blev det även köttbullsrullande för mig. Gjorde en rejäl omgång till torsdags middag, gjorde sås och serverade jasminris till. Jag brukar handrulla mina köttbullar ca 1 msk smet per styck, men är man lite lat eller ska göra väldigt många kan man använda en tjockare plastpåse och spritsa ut dom på en plåt/tallrik. Hittade min matstans när jag städade här hemma så testade göra riset lite fint i uppläggningen, borde nog göra det lite oftare.
In english. Inspired by my sisters meatballs making earlier this week I had to make some to. Meatballs are always welcome on the menu, so for thursday dinner I made a big batch, I served them with graving and boiled rice. I handroll my meatballs, about 1 tablespoon per ball but if your making many it’s easier to use a thick plastic bag and squeese out from a corner balls on a platter. During our cleaning up I found my foodmold when cleaning so tried it for the rice, looks pretty good. Maybe I should use it more often.
No Comments