Tisdag
Tisdag. Med hjälp av maken blev det riktigt god och lyxig middag, han penslade kycklingen med santa marias garlic grill olja (en favorit i vårt hushåll). Sedan fick den stå i ugnen tills den hade en innertemperatur på 82 grader vid benet. För att behålla köttet saftigt stekte vi den i en stekpåse, det gör vi alltid när vi gör hel fågel. Kyckling blir lätt torrt om den fått stå för länge i ugnen.
Jag gjorde sås på den silade skyn, 1 dl vispgrädde (valios laktosfria), 2 msk idealmjöl, 1 msk smör och sedan puttra ihop för avsmakning (peppar, salt och socker är vad jag använder beroende på hur såsen smakar). Galet gott, jag ÄLSKAR kyckling och jag älskar sås.. Mmmm brun god sås 😉
In English. Tuesday.My sweet husband helped out yesterday with our dinner, he prepared and seasoned the chicken that we roasted in the oven in a garlic oil. As soon as the chicken meat has a temperature above 82 degrees next to the bone it’s ready. I then took the meat stocking and used as a base for the graving, served it with boiled rice. Tasted lovely! I really love a good graving and chicken.. Yum.
No Comments