Söndag
Köpte lite nya ostar i veckan, hade tänkt provlaga ett av recepten i boken från Boxholm Ost men energin räckte inte till så vi gjorde goda varma mackor istället. Inte lika nytänkande och inspirerande men väldigt gott och gick fort, under det tjocka lagret av ost skymtas prickig korv. Sambons var lite roligare men så ska han alltid överglänsa mig när det gäller den här typen av mat 😉 Osten var riktigt god, tog den som var lagrad lite längre tid (tänk på att ost kan innehålla laktos om den är lagrad under ett år) och den var smakrik men ändå krämig i tonen.
Tror det blir att göra kycklingfilé med ost inlindad i skinka senare i veckan, tror den extra lagrade Carolineosten skulle passa riktigt bra till det. Jag tror den kortare lagrade osten skulle passa bra i paj eller på pizza! Funderar på om jag ska ha en tävling med receptboken, skulle det kunne vara något? Nu ska jag hem till mamma och se hur vi ska sy underkjolen till min brudklänning, spännande saker..
In english. Bought some new cheeses these week, was gonna try a recipe from the Boxholm Ost (ost = cheese) book but lack of energy so we ended up doing oven gratinated sandwiches instead. Not as inspiring but very tasty and it was fast, under the thick layer of cheese you can se some mild salami slices. The misters sandiwches was alot more fun, as always when it comes to this kind of food (fastfood). The cheese was nice, used the one that was stored longer (remember that cheese stored under a year can contain lactose) and it was rich on flavour but still had a bit of a creamy touch to it.
I think I’ll have to make chickenfilét with cheese and wrapped in ham later this week, I think that the longer stored cheese CarolineOst would fit really well with it. Think the the short stored cheese would go nice in a pizza or pie! I’m also thinking about having a contest with the recipebook, would that be something you readers are interested in? Now it’s time for me to visit mum and talk about how we are gonna do the underdress for my weddingdress, exciting stuff..
No Comments