Somrig smulpaj

2014-07-04 19.12.11-blogg

En sommar smulpaj med hallon, blåbär och jordgubbar

Min make är en riktig paj älskare, jag brukar nästan alltid baka med äpple så tänkte det var dags att prova med annat innehåll. Använder ni färska bär kan ni halvera mängden potatismjöl.

Sommar paj

Smulpajsdeg

3 dl vetemjöl
2  msk strösocker
100 g smör, smält (alt flytande smör)

Fyllning

Ca 1 liter frysta bär, hallon, blåbär och jordgubb
ca 1 dl strösocker
2 msk potatismjöl

Gör så här

Sätt på ugnen på 225 grader före du börjar och smält smöret. Sikta mjölet ner i en bunke, häll i sockret och blanda runt. Tillsätt sedan det smälta smöret och rör runt med en gaffel tills smöret är absorberat, degen ska vara smulig så det går fort ihop.

Jag är lat så jag hällde mina frysta bär direkt i min pajform, jag rörde sockret och potatismjölet i en liten mini skål. Sedan hällde jag det över bären och rörde runt lite så det skulle hamna överallt. Slutligen skedade jag över smuldegen.

Nu är det bara att baka mitt i ugnen cirka 15-20 minuter. Passar fint till vaniljglass, vaniljsås, vaniljkvarg etc.

 

My husband is a great fan of pies, I’m not a big fan myself but I make them anyway now and then. Usually I make with apples, but this time I went for a berry summery version.

A summery berry cobbler

Crumble dough

100 grams of butter, melted (or the liquid kind)
2 tablespoons casting sugar
3 dl of flour

Filling

1 liter of frozen berries, raspberries, strawberries and blueberries
1 dl of casting sugar
2 tablespoons potato flour

How I did it

Preheat the oven at 225 degrees and melt the butter. Sift the flour into a bowl, add the sugar and stir. Poor the melted butter in to the bowl, a little at the time and mix it with a fork. Do it until all butter is used up and you got a crumble dough.

I was lazy and just poured my frozen berries into my pie form, I mixed the potato flour and sugar in a tiny bowl before I poured it over the berries. Stired carefully around so I’d get it all coated with the mix. Then spoon over the crumble dough.

Bake in the middle off your oven for about 15-20 minutes. Serve with with vanilla ice cream or custard. Enjoy!

About

1 Comment

  • Anna juli 5, 2014 at 21:55 Reply

    Mums!!! Tack för att du delar av med dig detta receptet. Måste verkligen prövas!
    Älskar bärsmulpaj 😀

Leave a Comment