Smörkräm och foodtube
Det är nog ingen nyhet att jag gillar och följer Jamie Oliver i sociala medier, gillar hans stil (har till och med gått på pressvisning med han, läs mer här). Och han påminner otroligt mycket om min kompis Andrew, de har till och med liknande dialekt. Ett av hans senaste projekt är att låta olika duktiga inspiratörer få komma fram på hans youtube kanal som kallas “food tube” (food = mat). Senast ut är Gemma en sjukt duktig cupcake bagerska! Gissa om jag kommer följa den här tjejens videos lite extra noga 😉
En presentation med Cupcake Gemma från Jamie Olivers foodtube kanal häromdagen
Och här är videon där Cupcake Gemma (från Crumbs and doilies, hemsidelänk) gör den perfekta smörkrämen. Instruktioner finns nedan för er som tycker det är lite rörigt med engelska.
Cupcake smörkräm
Tidsåtgång ca 20 minuter. Krämen håller upp till 3 dagar om den förvaras kallt och i lufttät burk.
Ingredienser
200 gram rumstempererat smör
450 gram siktat florsocker
2 msk mjölk
0,5 tsk vanilj extrakt
Gör så här
Mixa det mjuka smöret 2-3 minuter på mellanhastighet för att få det ljust och fluffigt.
Häll ner hälften av florsockret och blanda långsamt och öka sedan, kör totalt 2-3 minuter.
Häll i resterande florsocker och blanda långsamt för att sedan öka hastigheten, kör 2-3 minuter.
Häll i mjölken, blanda långsamt och öka. Blanda 2-3 minuter.
De flesta skålar är för djupa för visparna, så vänd runt krämen lite så du får en chans att slippa en bottensats.
Häll i vanilj extrakter (inte vanilj essence!) och blanda 1-2 minuter till. Sedan är det bara att dekorera dina cupcakes, tror videon inte behöver förklaras på den punkten.
In english: I don’t think itäs news that I like and follow Jamie Oliver in social medias, I really like his style. And he reminds me so much about my friend Andrew it’s insane, they even have almost identical dialects.
One of his latest projects is letting less known foodinspiring people get a chanse to show there skills in his foodtube youtube video channel. Watch the video at top to meet cupcake Gemma (from Crumbs and doilies), who’s gonna give lots of good cupcake – baking and decorating tips. So I hope anyway..
Heres the recipe
Buttercream for cupcakes
Ingredients
200 gram of soft butter
450 gram powdered sugar
2 tablespoons milk
0,5 teaspoon vanilla extract
How to do it
Mix the butter 2-3 minutes on medium speed. Add half of the sugar, mix slowly then increase speed for 2-3 minutes.
Add the rest of the sugar, slowly then faster mixing for 2-3 minutes more. Add the milk, mix another 2-3 minutes.
Make sure to mix up even the cream of the bottom, then add the vanilla extract and mix for 1-2 minutes. And done!
No Comments