Ost och skinkpaj
Lite sent ute, men nu har jag precis gjort en ny paj så nu är det på tiden jag slänger upp receptet till er/mig. Pajskalet kan du utan problem frysa in och
Ost & skinkpaj
Pajdeg
150 gram mjöl (2,5 dl)
100 gram smör (laktosfritt)
3 msk vatten
Fyllning
2 ägg
2 dl mjölk (laktosfri)
165 gram ost, riven (allerums prästost)
1 krm svartpeppar
120 gram rökt skinka (smörgåspålägg går fin fint)
Instruktioner
Sätt på ugnen på 200 grader, förgrädda botten mitt i ugnen först 10 minuter. Under tiden rör du ihop fyllningen ägg och mjölk, svartpeppar och slutligen osten och skinkan. Grädda sedan ytterligare 35 minuter med fyllningen i mitten av ugnen.
Ham and cheese pie
Dough
150 grams of flour (2½ dl)
100 grams of butter
3 tablespoons of water
Filling
2 egg
2 dl milk
165 grams of cheese (one with lots of flavor)
1 pinch of black pepper
120 grams of smoked ham (i usually go for the one that is ment for your sandwiches)
How to
Mix the dough with a machine to get it really smoth and easy to handle, let it cool for 30 minutes before you use it. Prebake the pie without filling in the oven for about 10 minutes on 200 degrees. Blend the milk and egg, add the cheese, black pepper and ham. Put the filling in the prebaked crust and bake for another 35 minutes, still on 200 degrees in the middle of the oven. Let it rest before you eat, hot cheese burns!
No Comments