Måndag #dagensmiddag #kycklingsatay #grillspett #laktosfri
Enkel men god hemgjord kyckling Satay det vill säga kyckling grillspett (receptlänk), jordnöttssås (original receptlänk, bearbetad Helen version kommer om några veckor) och serverad med jasminris. Inte helt hundra nöjd med såsen men bättre än de färdiga på burkar vi provat tidigare i höst. Blir att jobba sig fram med smakerna, tyckte denna blev lite lite för jordig för att jag skulle vara nöjd.
In English. Tried to make a homemade peanaut sauce for our chicken satay dinner, it’s seriously hard to find a recipe that matches our favorite restaurant in Helsingborg (chinatown) sauce. This wasn’t a bad try but a bit to earthy in the flavors for me, so I’ll keep working on it until we get perfection.. The chicken skewers is a recipe I made a few months ago, can be found here (recipelink). And served with rice, stil omninom but not OMG.
De få gånger jag har gjort jordnötssås har jag hittat något recept med schalottenlök och sambal oelek, sen givetvis jordnötssmöret och kokosmjölk. Tycker den blir jättegod.
Låter spännande, ska ta och Googla och se vad jag får fram.