Måndag 24/11 #dagensmiddag #köttfrimåndag #kinamat #chinatown

Kycklingspett, friterad kyckling med ris och jordnötssås

I måndagskväll efter jobb överraskade maken med lyxmiddag – takeaway from favvo kinamats stället i stan (Chinatown). Blev kyckling grillspett med ris och jordnöttsås, provade äta en liten friterad kycklingbit också för att testa magen.

Min mage börjar sakta men säkert lugna ner sig, känns som det vänt på riktigt nu.

In English. Monday 24th. My sweet hubby suprised me with chinese take away food for dinner. We had chicken satay with peanutsauce, I also gave deep fried chicken a try. Wanted to see how my stomach would react, it feels like things are finally turning around. It’s an amazing feeling.

 

About

4 Comments

 • Tant Sviskon november 29, 2014 at 18:20 Reply

  Tänk, och jag som trodde att även kycklingar var gjorda av kött 😉

  • Helen Holmberg november 29, 2014 at 18:27 Reply

   Haha jag tycker det där är himla kul!!
   Kyckling räknas som fågel och inte kött. Personligen tycker jag också kött skulle innebära fågel, men nä så jag äter det med gott samvete ☺

 • Anna december 2, 2014 at 14:24 Reply

  Hej Helen,

  först att svara på din fråga i längre bakåt, om jag äter ägg och vissa mejeri produkter med tanke på att jag är vegetarian. Ja det gör jag, för om jag inte åt dessa då är man hel vegan. Jag äter dock inte kyckling då därför det räknas som vitt kött, ganska intressant din diskussion med Tant Sviskon 🙂

  • Helen Holmberg december 3, 2014 at 16:44 Reply

   Aha, jag var lite osäker på gränsen mellan vegetarian och vegan. Hjärnan funkar inte riktigt som jag vill för tillfället, bytt kortisonnässpray och haft huvudvärk två veckor i rad. Ironi när resten av kroppen börjar må bra 😉 Men nog bara övergångsbesvär hoppas jag!

   Jag läste på en engelsk sida angående ”köttfri måndag”, får nog ta och läsa på lite mer..

Leave a Comment