Måndag
I söndags åt vi upp resterna från i lördags (kyckling woken), blir mycket rester över i vårt hushåll senaste månaderna eftersom jag inte kan äta så mycket. Vi hade tänkt fira makens första semesterlediga måndag med pizza, men han ändrade sig i sista minuten och ville ha baguetter med fyllning.
Jag gav han mitt enklaste recept och han bakade väldigt stolt baguetter på egen hand! Han kan när han vill.. Det är meningen man ska göra fyra baguetter men vår plåt är bara för tre så det blev stora baguetter!
Till mig valde jag kalkonkött och allerums nya whiskey ost, ursäkta språket men satan i gatan så gott. Maken gick in för det och fyllde upp sin baguettebit med två sorters ostar (svecia och någon till), både kalkon och skinka, inlaggd gurka, osv. Sedan i smörgåsjärnet och smälta ihop. Fina saker!
Här finns receptet som jag provbakade för två år sedan https://www.helenholmberg.se/2012/07/franska-baguetter/
Har ni inte färsk jäst hemma så motsvarar 4 tsk torrjäst en paket (50 gram) färsk jäst, 2 tsk motsvarar en halv paket (dvs 25 gram). Tänk på att använder du torrjäst beöver degvätskan vara ca 42 grader för att jästen ska vakna till liv.
In English. Monday. For Sunday dinner we had leftovers from the day before (chicken wok), it’s a lot of food over lately. Guess it’s the result of me not having so much appetite and eating less. We where gonna celebrate my husbands first free vacation monday with pizzas but he changed his minds last minute and wanted melted subs.
So I gave him my most simple recipe of baguettes to bake, he did well and he was very happy with himself! He can when he wants to.. It’s supposed to be four baguettes out of the dough but our bakingtray is just for 3 so they are very big, remember to adjust oven time for that. I’ll try to find energy for a translation of the bread recipe for you.
For my stuffing I used turkey and whiskey cheese, my god that was tasty. The mister went all in and I’m sure he almost used a little of everything we have home in the fridge.. Turkey, ham, cucumbers, dressings, different cheeses etc. Madness. And then of course all melted in the sandwich grill.
No Comments