Kyckling satay, grillspett
Kyckling Satay, grillspett
Engångs grillspett (glöm inte blöttlägga dom)
1 kycklingfilé (ca 150 gram kyckling)/ per vuxen
Marinad
0.5 dl sweet chilisås
0.5 dl olja, neutral
0.5 dl soja
Gör så här
Skär kycklingfilérna i remsor, mina blev ca 2 cm x 1 cm + längden. Trädde kycklingfilébitarna på grillspetten, hade några mindre bitar så kombinerade två på två grillspett (syns nog på bilden). Sedan la jag grillspett med kyckling i en grund skål samt hälde över marinaden jag rörde ihop.
Marinerade kycklinggrillspetten ca 30 minuter, men gärna mer om man hinner.
Sätt på ugnen på 225 grader, lägg grillspetten på ugnsgaller (eller grilla på riktig grill ute) med en plåt/långpanna under. När ugnen är varm sätt in grillspetten i ugnen, grilla 7-8 minuter på båda sidor (pensla gärna kycklingen före och vid vändningen).
Perfekta att äta med vad som helst till och super goda!!
Chicken Satay
Wooden skewers (make sure to soak them well in water)
1 chicken filét (150 gram chicken) / per person
Marinade
0,5 dl sweet chili sauce
0,5 dl soya
0,5 dl food oil (like olive och rapeseed oil for an example)
How to
Slice up the chicken in thin slices about 2 cm x 2 cm + the length (varies of course), put them on the skewers. Mix the marinade, put the chicken skewers in a bowl and pour the marinade over. Let it rest for at least 30 minutes.
Put on the oven, 225 degrees. Make sure you got a pan to have underneat the oven rack (so you don’t get burned marinade all over the place). Lay the skewers carefully on the rack, coat them with the marinade in the bowl before you put them in the middle of the oven. Grill on each side for 7-8 minutes, coat them when you turn them to get maximum of flavour. Can also grill on a regular grill outside ofc.
Perfect to eat with pretty much anything. I like peanutsauce and rice, but that’s a recipe for another day.
No Comments