Klassisk köttfärssås | Mincemeat sauce
Klassisk köttfärssås
Ingredienser
400 g nötfärs (12%)
1 st gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor (alt vitlökspulver)
2 msk smör/margarin / olja
1 st köttbuljongtärning
1 dl vatten
400 g krossade tomater
1 tsk oregano
1 krm grovmalen svartpeppar
1 dl grädde / matlagningsgrädde
salt
Gör så här:
Börja med att skala och hacka löken, fräs löken och vitlöken i smör (eller vad du nu föredrar). Stek färsen i samma panna medan du rör runt ordentligt så färsen blir finfördelad.
När färsen är klar tillsätter du buljongtärning, vatten och tomater samt kryddor. Rör medan de puttrar ihop i ca 15 minuter.
Koka 5 minuter till när du tillsatt grädden. Smaka av med salt & kryddor. Servera med din favorit pasta!
Swedish take on Bolognese
Ingredients
400 g minced beef (12%)
1 yellow onion
2 cloves off pressed garlic (or garlic powder)
2 tablespoons butter / margarine / oil
1 beef stock cube
1 dl water
400 g crushed tomatoes
1 teaspoon oregano
1 ml black pepper
1 dl cream
salt
How to
Fry the chopped up onion and the garlic cloves in the butter (oil/margarine). Add the minced beef when the onions look soft and nice, make sure to stir the beef so you get it in very small bites.
When the minced beef is fried trough add the stock cube, water, crushed tomatoes and spices. Let boil together under 15 minutes, make sure to stir it.
Add the cream and stir under boiling for another 5 minutes. Serve with your favorite pasta.
No Comments