Jamie och Findus, luktar fisk

Jamie Oliver smaksätter findus fiskrätter

Jamie Oliver smaksätter findus fiskrätter

I lördags(?) när jag var och fyllde på kyl och frys på Ica Maxi i Hyllinge fick jag syn på ett bekant ansikte i frysdisken på en ny fiskprodukt från Findus. Tyvärr får Jamie Olivers fiskfiléer Peperonata tummen ner av mig, tomat och pakrika är dödsstöten för min stackars mage & allergi. Men ost och pepparroten ska jag nog våga prova på när den kommer till Ica/Coty gross, i värsta fall får jag grunda med en lactose tablett (lactrase).

Ska bli kul se vilka mer som kommer släppas från findus under Jamies namn, hoppas det kommer fler jag tål att äta pga allergi. Om man läser på Jamies brittiska sida så lanserades redan 2011 fiskrätter med Findus,så vi kan väl hoppas på ett stort nytt utbud. Nedanstående kan man läsa från Findus pressrelease (hela hittar du här);

”Jag är stolt över att arbeta med Findus, inte bara för deras långa erfarenhet av att frysa fisk och skaldjur utan för att jag delar deras engagemang för hållbart fiske. Vi vill uppmuntra människor att prova olika typer av fisk och tillsammans har vi skapat några välsmakande recept utan att miljön eller fiskbeståndet tar skada” säger Jamie.

De två recepten, Fiskfiléer i en mild pepparrots- och cheddarsås samt Fiskfiléer Peperonata är båda gjorda på MSC-certifierad Alaska Pollock och är riktigt goda och hälsosamma recept som hela familjen kommer att njuta av. Många tycker att det är lite svårt att få till fisk på ett bra sätt, men med de här två rätterna är det svårt att misslyckas; fryst fisk är snabb och enkel att laga, recepten är hälsosamma och välsmakande, och ger valuta för pengarna.

”Den här lanseringen är ett första steg i arbetet tillsammans med Jamie Oliver och vi planerar att lansera fler produkter framöver” säger Ulrika Eriksson Ahnbo som är produktchef på Findus.

 

jamieoliver-findus-fiskratt02

jamieoliver-findus-fiskratt01

In English. Jamie Oliver launched fish products for the swedish market with Findus, I saw one of the two first products (of many to come) in store this saturday. If It hadn’t been tomatoes and paprica I probably would have bought it for a try out but because of allergies (red foodcolor) it’s a no go, but I might try the cheese and horseradish.

About

No Comments

Leave a Comment