Fredag

Vi tog första ”roadtrippen” för semestern och första längre bilresan på åtskilliga månader, inte så jätteskoj åka bil i ärlighetens namn men vi hade en kanon dag!!

Hälsade på systers jobb, shoppade på Emporia i Malmö, shoppade på Stoff & Stil samt åt middag på Jensen’s Böfhus (se bilder nedan).

Friday. We went on our first little road trip in forever (feels like that, but it’s only been a few months). The car ride wasn’t to pleasant , but we ended up having a great day anyway!!

We visited my sis at work, shopped at Emporia, shopped at Stoff & stil and finished it all of with a dinner at Jensen’s Böfhus (se pictures below).

Jensen's kycklingbiff, 125 grams kycklingfilé, rotfrukter, pommes och whisky sås

Min middag / my dinner
Jensen’s kycklingbiff, 125 grams kycklingfilé, rotfrukter, pommes och whisky sås
Jensen’s 125 grams chickenfilet with french fries and whiskey sauce.

250 g sirloin steak, serverad med Jensen's Chilibéarnaisesås, crispy fries och gourmetgrönsaker

Makens middag / my hubbys dinner
250 g sirloin steak, serverad med Jensen’s Chilibéarnaisesås, crispy fries och gourmetgrönsaker
250 gram sirloin steak, served with chili bearnaise, fries and grenies

Queens delight, spröd våffla, mjukglass, strössel av hackade hasselnötter och rejält med jordgubbssås

Efterrätt  vi delade på/ Dessert we shared
Queens delight, spröd våffla, mjukglass, strössel av hackade hasselnötter och rejält med jordgubbssås
Queens delight, waffle, hasselnuts, vanilla soft ice and lots of strawberry sauce

About

2 Comments

  • Anna augusti 4, 2014 at 16:33 Reply

    Gillar också Jensen Böhus, vi har restaurangen här i Örebro. Tyvärr är de väldigt snåla med pommesen, och nu ser jag på bilderna att ni får väldigt generöst med pommesen.
    Whiskeysås är väldigt god! Är en sås människa, kan äta mycket röror & såser gränslöst (nästan!) hihih.

    Är det fel av mig att fråga hur det går med vikten, då jag själv berättat en gång för dig att jag kämpar
    även med vikten. Det är så svårt då jag älskar maten för mycket! Har dock funderat på Gastric By pass, det skall vara effektivt & väldigt bra, men ….. jag är tveksam till det, att äta så lite det skulle göra mig tokig. Nää, man lever bara en gång , eller hur 😉
    Det där funderar jag då & då på…

    • Helen Holmberg augusti 7, 2014 at 17:06 Reply

      Det är synd att det kan variera så mycket mellan olika restauranger i samma kedja, måste säga att Emporia har väl sina problem de med. Tog hundra år få mat och efterrätt, sen var min kyckling väldigt torr men med mycket sås smakade det mums.

      Aldrig hört talas om det stället, tror inte det finns här nere men jag har kanske fel. Är inte ute och äter så jätteofta och när det blir så är det alltid på samma ställen.

Leave a Comment