Fredag
Mellanmål i köksfönstret (trotsar pollen säsongen och har öppet ändå), provsmakade Skånemejeriers laktosfria drickyoghurt jordgubb. Första gången jag sett drickbar laktosfri yoghurt, så kändes som ett ”måste testa” ögonblick. Vääääldigt syrligt och mäktigt, har väldigt svårt för fil, yoghurt etc att äta/dricka bara rakt upp och ner men ett bra alternativ till picknick väskan i sommar. Smidigt att ta med sig, så den får en av två tummar upp 😉
In English. Tried out a new drick yogurt free from lactose, first time I’ve seen it so had to give it a go. It’s not horrible but I got a sensitive taste bug that is not to keen on pure sour products like this. I’ll definitly buy it again to bring on picknicks / drink on the go when I need something easy and fast. So one out of two thumbs up from me.
Hämtade ut Kelda’s nya steksåser, blivit utvald testpilot för smartson att prova dom. Så hämtade ut dom gratis, dock tog det säkert tio minuter för kassörskan att få rätt på köpet, känns som att smartsons värdecheckar alltid strular. Usch, känns pinsamt när det tar tid i kassaköer! Men såserna i sig verkar toppen, de är inte laktosfria så jag har överlämnat provsmakningen åt make & hans familj.
Keldas steksåser finns i fyra smaker, amerikansk barbecue och spansk mojo rojo sås valde jag ut (finns även en bearnaise och en örtig sås). De är baserade på creme fraiche till skillnad de flesta andra färdiga kylda såser som är gjorda på en majonäsgrund. Känns som ett fräsht koncept och nyttigare om man nu funderar på sånt.
Båda såserna har fått tummen upp av alla provsmakare, spanska var godast tyckte maken och tror de skulle vara smaskens som dipp/sås till tex mex mat.
In English. Been selected by Smartson to be testpilot for Keldas steak sauces based on sour cream. There’s four flavors; american barbecue, Spanish mojo rojo, herbs and a classic Bearnaise. I went with the american & Spanish sauce, since they are lactose free I thought it would be the sauces my husband would like. And he did, and his family too – so they get lots of thumbs up hehe
Till middag stekte jag färskpotatis rester och skivade kassler som fick åka ner i grilljärnet på hög temp kort tid. Därav ränderna, maken åt med sås för provsmaknings syftet (han sa det iaf) men jag tycker inte det behövs till den här typen av mat.
In English. For Friday dinner I fried up smoked pork slices thats called kassler in sweden, fried it with some old new potatoes pieces. Great leftover summer food if you ask me.
No Comments