Filmkväll

image

Ikväll är det filmkväll och jag ser för första gången filmen Hook (från 1991). Känns vemodigt att se Robin Williams, men underbart se hur briljant han och övriga skådespelares insatser är.

Movie night today, watching Hook (from 1991) for the first time. It’s sad to watch Robin Williams, but wonderful to watch him and the other actor’s cause they are brilliant.

About

14 Comments

 • Anna oktober 19, 2014 at 21:39 Reply

  Den filmen är rolig, & lite barnslig som jag gillar. Flera duktiga celebriteter där med 🙂
  Förstår dig, det känns vemodigt att kolla på filmer som legenden Robin Williams medverkat.
  Minns att det blev stor chock för mig, när jag fick sms från en kompis som meddelade att han hade gått bort på ett tragiskt sätt.
  R.I.P R.W , honom kommer världen & jag aldrig att glömma!

  • Helen Holmberg oktober 19, 2014 at 21:41 Reply

   Tänkte försöka se igenom alla hans filmer jag missat, älskar verkligen hans sätt. Vilken är din favoritfilm? Jag tänker alltid på Mrs Doubtfire i första hand och Döda poeters sällskap.

   Han tillhör en av de stora legenderna nu <3

 • Anna oktober 20, 2014 at 17:38 Reply

  Ja gör det gärna 🙂 För han var verkligen en stor favorit skådis hos min favoritlista. Massor bra filmer som han gjorde, jag kan nog inte minnas någon dålig film, för de flesta som jag har sett har varit superbra!
  Jag stor ler nu, för mina två favoritfilmer var faktiskt Mrs Doubtfire & Döda Poeters Sällskap, dessa har jag sett så många gånger & tröttnar aldrig på..

  Sedan andra filmer som Robin Williams har gjort är riktigt bra,, One Hour Photo, Jumanji, Uppvaknaden och Garp & hans värld med Glenn Close. Jag fastnade för honom första gången då jag såg 80 tals serien ”Mork & Mindy ” med Pam Dawber även min favorit skådis 🙂
  Har du sett serien ?

  • Helen Holmberg oktober 20, 2014 at 19:54 Reply

   Missat Mork & Mindy, får se om jag kan hitta den på youtube eller något annat ställe (svårt hitta äldre serier och filmer). Tror närmast att se faktiskt får bli Döda poeters sällskap!

   Blev så glad när jag såg att Robin & Michelle ”buffy” fick en komediserie för de verkar båda haft lite trötta karriärer sista åren. Och så super floppa den tydligen 🙁 Tycker det är jobbigt när ens favoriter hamnar i sånna läge. Samma sak med ”Chandler” från vänner/friends. Man saknar att se dom i rutan/på filmduken.

   • Anna oktober 21, 2014 at 10:15 Reply

    Till min ( ev din ) stora glädje, så kommer Mork & MIndy Complete DVD box i mitten av december på Discshop. Skall absolut beställa den! Ja, det är väldigt svårt att hitta old serier & filmer , för jag ÄLSKAR gamla serier & filmer….! Jag ser knappt dagens filmer, för mycket datoriserade, plagierade & extrema effekter som är sömnpiller för mig.

    Spännande att du ska på mässor i Malmö, för jag vill också träffa gamla skådisar! 😀

    Va kul att du sett Robin & Michelles senaste serie, den blev direkt flopp, fast hyfsade tittarsiffror här i Sverige. Minns Ändmamman & ändungar, va söta dom var i serien 🙂

    • Helen Holmberg oktober 22, 2014 at 00:53 Reply

     Ska hålla ögonen på boxen! Kan hoppas den finns med på netflix senare också kanske, jag brukar undvika köpa filmer & tvserier för jag tycker inte om all plats det tar =/

     Vet inte riktigt vart du bor men sciifi /film & spel mässan brukar hittas i Malmö, Helsingborg, Göteborg & Stockholm =)

     • Anna oktober 22, 2014 at 19:39

      Gör så! 🙂
      Netflix och Swefilmer är rätt dåliga på att lägga upp gamla serier, däremot vissa gamla filmer gör dom det. Men det är mycket gamla pärlor som saknas att läggas upp och som bör ses!
      Du skulle nog smälla av hur min ”videohylla” ser ut, där är det endast gamla serier & filmer! Bara två filmer som är ”nya” är Crash med Sandra Bullock & Freaky Friday med Jamie Lee Curtis.

      Jag bor i Örebro 🙂 Du bor i Skåne uppfattar jag rätt?

 • Anna oktober 20, 2014 at 17:39 Reply

  PS,, Ja Robin Williams tillhör en av de stora legenderna >3 ..

  Många stora celebriteter har gått bort det här året DS

  • Helen Holmberg oktober 20, 2014 at 19:55 Reply

   Usch ja, verkligen. Vet inte om det är ett tecken på att man börjar bli äldre.

   • Helen Holmberg oktober 23, 2014 at 23:06 Reply

    Jag bor utanför Helsingborg i Skåne 🙂

    Jag samlar hellre på Hello Kitty saker & köksprylar än filmer 😉 Har vääääldigt mycket i köket istället för i hyllorna. Brukade ha jättemycket böcker men de fick fötter, någon stal de i vårt källarförråd 🙁 Så sen dess kör jag på minimalt med sånt.

    Min make är tokig i äldre filmer, jag är uppväxt utan dvd/vhs spelare så är rätt kul för många blir helt nya erfarenheter för mig. Har ännu inte hunnit se igenom allt på netflix än 😉

    Inte funderat på om det finns så mycket gammalt, men du har kanske rätt. Lite synd men det är väl mycket angående kvalite, priser, rättigheter mm.. Byråkratisaker.

 • Anna oktober 25, 2014 at 11:43 Reply

  Ok, kul att veta lite vart man bor 🙂 Då förstår jag att du har närheten till mässor & film mässor 😀

  Det förstod jag efter att ha följt din blogg lång tid , att du är en stor Hello Kitty samlare. Du måste ha riktigt massor, vad gör du med den samlingen nånstans i ditt hem. Men fy vad hemskt, så taskigt att stjäla!
  Jag förstår inte hur man kan vara så grym! Själv samlar jag på Jane Seymour , har en stor samling sedan 22-23 år & gamla filmer! 😀 (VHS även DVD)

  Då är din make & jag två om, att gilla äldre filmer. Ja, gör nu dagens filmer är så skräp, trista & plagierade. Alldeles för mycket datoriserade, jag gissar att din make tycker dito.

  Jag kan ge dig några tips som finns på Swefilmer, som jag är medlem. Inte på Netflix dock.

  Två systrar för mycket (Bette Midler) Midnight Run (DeNiro & Grodin) Beethoven (Grodin) Dödligt Spel (Tom Berenger) Willow (Val Kilmer) Mask (Cher) Lugnt Vatten (Nicole Kidman) Blint Raseri (Rutger Hauer) Värsta gänget (Wesley Snipes) Skjut för att döda (Sidney Poitier) Skyskrapan Brinner (Paul Newman) med mera.. 🙂
  Kanske dom finns även på Netflix, du får kika .

  • Helen Holmberg oktober 27, 2014 at 01:16 Reply

   Det är inte så jättemycket mässor i Helsingborg, tror film-spel & scifimässan är enda jag kan komma på + någon antikmässa 🙂 Malmö, Göteborg & Stockholm är väl mässmetropolerna, framförallt Stockholm.

   Jag har ingen stor Hello Kitty samling, den får plats på två tavellistor från ikea som är 115 cm långa tror jag + en filt 🙂 Men det är största samlignen av enskild figur som är min, maken däremot… Han är tokig och har hur mycket som, han skulle bra gärna ha filmotek, leksaksmuseum etc här hemma om han fått för mig.. Tror ni är lite lika där 😉

   Ska fråga om lite tv/filmtips sen när jag är ”ikapp” med allt, såå mycket saker så lite tid känns det som just nu.

 • Anna oktober 25, 2014 at 11:47 Reply

  PS,,, har du varit uppvuxen utan VHS?` OJ.. det var nytt för mig 🙂 DS

  • Helen Holmberg oktober 27, 2014 at 01:11 Reply

   Tror jag gick på gymnasiet när mina föräldrar köpte hushållets första vhs spelare, fanns två tv men med 4 syskon + föräldrar så var mitt tv utbud begränsat 😉

Leave a Comment