Vi hade i alla fall tur med vädret..

 ..när jag och sambon gjorde vår planerade Danmarksresa idag. Vi tog tåget in till Helsingborg (där sambon också köpte jojo sommarkort för skåne, så nu blir det “gratis” åkande hela sommaren för oss båda) och sen tog vi Scandlines nyrenoverad Aurora båt till Helsingör (2 för 1 med HD passet).. Och dagen har jag valt att sammanfatta med lite blandade mobilfoto och systemkamerafoto i okronologisk ordning. Just det, jag har ljusat upp håret lite för några veckor sen, det syns kanske på fotot nedan.

Jag i sambons knä på Kronborgs slottsmur

En fin bild sambon tog på mig innan idag när jag lånade hans ben som kudde när vi tog en liten promenadspaus i solen. Att ligga på Kronborgs slottsmurar var inte helt fel..

Kronborg slott, Helsingör

Kronborg slott, mest känt för Hamlet  ( kronborgcastle.com )

Utsikt från Kronborgs slottsmur mot Helsingborg

Utsikt från Kronborgs slottsmur

Provsmakade nya Festis Päron Rarbarber

Provsmakade nya Festis Summer Edition med smak av Päron Rarbarber på båten över, väldigt god och inte alls äckelsöt utan fräsh i smaken! Insåg att det var varmare än vi trodde så då gäller det att ha dricka med sig, själv valde jag Ramlösa Jordgubb Lime som är en favorit.

Axeltorget, Helsingör

Obligatoriskt besök när man är i Helsingör är Axeltovet, som låg dränkt i solljus och turister som äter danska pölser och dricker öl så klart. Vilket sambon också gjorde vid första besöket på torget.. Och vid andra blev det sambons första Guinness ute för året och jag drack mineralvatten.

Efter Axeltorvet 2.0 blev det att uträtta ärende vi åkt över för att göra också – nämligen handla med oss hem sillen till midsommarmaten! Tar en bild på burkarna imorgon så ni får se vad som ALLTID måste finnas på midsommarbuffén hos svärfar & co. Allt som allt en riktigt, riktigt härlig sommardag med min fina sambo i ett Helsingör på sitt bästa humör. Fler foto kommer nog om någon dag om jag har energi, först födelsedag & midsommar firande. Och enda minuset..

Öm liten lilltå full med gamla och nya blodblåsor

Var mina smärtsamma fötter som inte återhämtat sig än, tvärtom jag lyckades dra på mig tredje omgången blodblåsor på samma stackars tå. Sprutade rakt ut från blåsan när jag punkterade den på kvällen, örk.. Men nu är den tvättad och omplåstrad och ska väl få lite chans att läka ihop fint nu. Dock inget som hindrade mig från att knata Helsingör runt 😉 Misstänker dock att jag får dra nageln inom kort på lilltån, tck och lov så har blåsorna på andra fotens stortåled läkt ut ganska bra och snart finns det nog ett lager hel hud på sig, lättare att tejpa över där än på små tår 🙂

About

1 Comment

  • SusLotus juni 21, 2012 at 03:35 Reply

    Ajaj! Det där ser inte skönt ut. Dina tår alltså. 🙁

    Men utflykten Ni gjorde verkar ha varit jättemysig. 🙂

    Ha en fin dag! Kram och pepp!

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: