Vecka 9 och fin blomsterlåda i present

Känns märkligt  att försöka blogga om september när snön ligger utanför fönsterna och temperaturerna har varit riktigt, riktigt kalla i vad som känns som en mindre evighet. Det börjar dock äntligen vända, hurra för det!

Vårt 9:e vecka som husägare vare en ganska stillsam vecka, mina händer var ömma och väldigt såriga så svårt att använda dom mycket alls. Världens bästa föräldrar överraskade med en fin blomsterlåda fylld av höstvänliga växter att förgylla vardagen med. Så fina färger och jättefin kruka med. 

Med dubbla lager handskar, väldigt uttråkad av att inte kunna göra något själv nästan, mycket viljestyrka så lyckades jag mig på några små projekt under veckan som gick. När man inte kan använda händerna traditionellt blir man uppfinningsrik, till slut lyckades jag flytta runt lite möbler som stått i matsalsdelen på vardagsrummet med flyttlådor. Vi behövde en liten sambandscentral vid ytterdörren, någonstans att förvara handdukar och diverse hyllan fick flytta in under trappan. 

Utrymmet under trappan gick äntligen att använda igen sedan jag vek ihop alla flyttlådor och satte under trappan, maken fyllde på med den flyttlådor som vi inte har någonstans att packa upp dem till än. Skönt att kunna använda mitt gamla skrivarskåp till handduksförvaring tills vi hittar rätt möbler, samma sak med en gammal expedit hylla från sovrummet. Har saknat att ha någonstans att lägga av saker när man kommer hem, nycklar, telefonen, etc. Någon gång i framtiden kommer vi väl att byta ut dom, men tillsvidare så får dom duga trots att de blivit lite slitna under årens lopp och flytten. 

På söndagen arbetade maken, vi hade bestämt att ha kalas för pappa i uterummet så jag försökte baka tårta själv. Det är inte det lättaste baka när händerna bara värker, men jag sa att jag är envis tror jag? Jag kämpade på och till slut lyckades jag grädda bottnarna i air fryer maskinen och hade tre stycken till en tårta. 

Det gick så pass bra att baka bottnarna i vår air fryer maskin att jag gjorde ett inlägg om det (tårtbottnar i air fryer), jag monterade ihop tårtan dagen efter på måndagen när vi hade litet grillkalas för pappa som firade 84årsdag. Men hjärtformad blev den och jag fuskade med air fryer papper i min form, när man inte riktigt kan får man hitta genvägar. 

About

No Comments

Leave a Comment