Vecka 8 med lokalodlade gåvor

Lokalodlade äpplen och gurkor från våra nya grannar

En liten  rapport från vecka 8 som husägare av vårt 80talshus, om någon undrar varför jag envisas med att kalla det 80talshuset så är det ganska så enkelt svar på det. Vårt tidigare hem låg i ett tidigare, gammalt tingshus och jag kallade det för gamla tingshuset. Till och med skapade en facebooksida där jag postade uppdateringar kring husets och ortens historia, äldre flygfoto och bilder jag hittade från olika källor på nätet.

Och nu när vi köpte vårt radhus så ville jag så klart skapa en sida för vårt nya hem, dock så är det inte alls lika gammalt och lika spännande så jag nöjde mig med en egen instagram sida. Vårt kedjehus är byggt 1980 och således ett 80talshus, ni hittar min Instagram  sida här (80talshuset). 

En av dagarna överraskade våra grannar maken med massa godsaker från deras trädgård, har aldrig sett eller ätit gurka från något så närodlat. Känner mig så bortskämd med våra nya grannar, de verkar alla vara så trevliga och hjälpsamma. 

Sommargurka på lokalodlade gurkor från våra nya grannar
Sommargurka på lokalodlade gurkor från våra nya grannar

Vi hjälptes åt tillsammans att skala, skära ner och blanda inläggning och sedan hade vi en rejäl laddning av sommargurka på lokalproducerade gurkor. Godaste inlagda gurkorna jag någonsin ätit, det passar så bra till gräddsås och middagar. Vill ni prova lägga in själva finns receptet här (sommargurka), det var några år sedan jag bloggade det.

Rostad palsternacka med köttbullar och gräddsås till middag

Vi provade rosta palsternacka och servera med köttbullar och gräddsås, jag var lite skeptisk men det var inte alls dumt. Så smidigt att kunna laga en liten portion åt mig i vår airfryer med, istället för att dra igång ugnen och vänta på uppvärmning kan jag ha de klara på under 20 minuter att äta. Synd att det är så svårt att hitta Magnihills produkter i lokala butiker trots att det är ett lokalt företag, det känns lite omständligt att behöva göra internet order med hemleverans när de förpackas 10 minuter ifrån där vi bor.

Så brun – gräddsås och palsternacka får båda tummarna upp från mig.

Kaos under trappan, försökte organisera upp flyttlådor och småsaker
Atopiska eksem, dyshidrotiskt eksem på båda mina händer i form av små vätskefyllda blåsor över handflatorna. och akut tandläkarbesök

En av dagarna när jag som vanligt satt i soffan och försökte roa mig med youtube och tv – filmer streaming så kunde jag inte sluta se kaoset under vår trappa. Till slut så drog jag på handskar utanpå handskarna och försökte styra upp de tomma flyttlådekaoset, vi kan väl inte vara de enda som tömmer en flyttlåda och lägger dem i en hög.. 

Men jag rättade ut alla lådor och satte de i ordning fint och även om det tog mig lång tid så lyckades jag helt själv och det kändes mycket bättre. Tror inte ni förstår hur frustrerande och begränsande det var med händerna. Och ovanpå alltihop så råkade jag bita i ett popcorn, så en hörntand som redan stod på att laga om listan gick sönder.. Snälla föräldrar ställde upp med jourkörning till tandläkaren i Åstorp. Ibland händer verkligen allt.. 

Lite mer kökssaker och mina plåtburkar på plats i vårt 80talshus kök
Lite mer kökssaker och mina plåtburkar på plats i vårt 80talshus kök
Lite mer kökssaker och mina plåtburkar på plats i vårt 80talshus kök

För att muntra upp mig så packade maken upp alla mina älskade plåtburkar, jag älskar plåtburkar och tycker de är så fina. Överst på alla skåp handlade min samling, tillsammans med några andra prydnadssaker som hittade fram när vi packade upp flyttlådor till köket. Även skåpen blev påfyllda rejält med våra saker, så glad för hur mycket maken orkade med trots jobb och vård av mig. 

Försöker tänka att vår husresa  inte är ett sprintlopp utan ett marathon som varar hela livet, vi måste inte vara klara på en månad. Det gör inget om det tar tid, det är okej. Man måste vara snäll mot sig själv också och acceptera att ibland går inte resan rakt framåt. 

About

No Comments

Leave a Comment