Vecka 7 en vecka för återhämtning

Hemlagad Indisk Kyckling Korma på Patal's korma pastebas från Britishcornershop
https://www.dermosil.se/harvard/4116-vardande-harbottenolja/
https://www.dermosil.se/harvard/4116-vardande-harbottenolja/

Vilken monsterförkylning jag / vi åkt på, långt ifrån frisk men febern på 39,6 grader är åtminstone ett minne nu. Inte mycket aptit att skryta över, inget smakar som det borde men jag är så tacksam för att jag äntligen lyckas få sova lite bättre och att hostan lugnat ner sig ordentligt. 

Jag har äntligen en liten gnutta energi så tänkte det var dags för ett blogginlägg om vecka sju i vårt 80talshus. Med mina svårt skadade händer täckte med eksem så blev det en ganska händelselös vecka. Det går inte att sätta i ord hur fruktansvärt jobbig den här tidsperioden var med mina händer, så tacksam för att maken hjälpte mig med allt. 

Han skämde bort oss med en magiskt god kyckling korma till middag, visserligen lagad med pataks korma paste men ändå så magiskt god. Vi provsmakade Pataks mango chutney och Mark & Spencers Mango Chutney mini Poppadoms samt obligatoriska vitlöksbrödet på pitabröd till. Vi använder pita istället för naanbröd eftersom det är naturligt laktosfria, smakar bättre än de färdiga naan bröden och lättare att hitta i butik. Bästa är att man har mumsiga rester i dagar framöver, bara att värma upp och koka nytt jasminris till. 

Matbeställning från Mathem, Magnihill tärnad palsternacka, kronfågel perfekta kycklingfilér och annat bra att ha hemma för matlanging

Med mycket på jobb att göra för maken och hemma, plus vi upptäckte en super smart fryst produkt åt mig så beställde hem mat från Mathem i veckan. Så skönt med leverans till dörren, dock var det mindre kul att ta det från sidodörren till kyl, frys och skafferi för bara jag var hemma.. 

Men så glad över att ha hittat tärnad Svensk kravmärkt palsternacka från Magnihill, så smidigt att ha något man bara kan airfrya med valri olja och kryddor som tillbehör till middagar istället för potatis. Sedan jag uteslöt potatis ur min diet på grund av min potatisallergi så äter jag mycket mer rotfrukter och palsternacka är min favorit. Ett mellanting på potatis – morot och sötpotatis. Hittade en ny produkt med kycklingfiléer på 150 gram /styck, perfekt portionsstorlek för åtminstone oss. 

Händerna var inte så kul, så jag satt med med bomullshandskar på (tack mamma och pappa för dom) och såg på tv och youtube hela dagarna, precis vad man vill göra när man är ny flyttad.. Men jag är glad att det inte var några nya benbrott den här gången vi flyttade, bara problem med att använda händerna och väldigt ont. 

Jag lyckades försätta hängarna till min garderob, vi packade och flyttade våra kläder i sopsäckar för att göra det enkelt för oss. Men jag hittade inte mina galgar så när mio hade en av deras kampanjer handla för x kronor få x kronor i rabatt beställde jag svarta sammetsgalgar till garderoberna. Bästa galgarna jag ägt, sammet gör att plaggen fäster på ett annat sätt och inte glider av hela tiden. Plus det går att få in fler galgar på stängerna så man kan hänga upp fler av sina favoritplagg. 

Och så blev det ett extra örngott som matchar favorit sängkläderna Kensington som också kommer från Mio, det blev några hopfällbara förvaringsboxar också. Tycker dom är så bra till småsaker som bara ”flyter runt” i skåp och lådor annars. De finns i många storlekar, färger och många andra butikskedjor har dem också. 

About

No Comments

Leave a Comment