Vecka 6 och tvättstugan får återanvänd inredning

Atopiska eksem, dyshidrotiskt eksem på båda mina händer i form av små vätskefyllda blåsor över handflatorna.
Atopiska eksem, dyshidrotiskt eksem på båda mina händer i form av små vätskefyllda blåsor över handflatorna.
Kaoset i garaget från inflyttning och tömning av vår lägenhet

Få saker är så tråkiga som när man vill och inte kan, man kan bara se på och vänta på att saker blir bättre. Vi var i slutfasen av att tömma lägenheten inför flyttstädning och överlämnande av nycklar och jag kunde inte göra något alls. Vet ärligt talat inte hur vi hade klarat oss utan svärmor och bonus svärfar den här tiden. Om ni läser det här, snälla tusen tack för all hjälp. 

Det kanske verkar märkligt att vi hade saker kvar att flytta, när vi bokade en flyttfirma men det hade blivit så dyrt och vi tyckte med en månads överlappning skulle det inte vara något problem. Vi hade vindsförråd, klädkammare och kökssaker – det lät inte så mycket.. Och planen var att jag skulle vara frisk och att det inte skulle bli so omständligt, men ibland blir inte livet som man tänkt sig. Ett flyttlass på 25 kubikmeter med 3 personal max 4 timmar, kostade oss 4200 kronor och sen behövde vi en flyttstädningen också som kostade 2100 kr (båda priser efter skattereduktion). 

Jag är så tacksam för att vi lyckades tömma lägenheten helt, flyttstädningen blev inte godkänd av nya hyresgästen men vi hade tack och lov garanti på städningen så det kostade oss inget extra. Att överlämna nycklarna och stänga dörren till lägenhetskapitlet var så skönt, som en stor tung börda bara blåstes bort. 

Händerna blev värre under vecka sex, fler blåsor, mer smärtsamt och jag vet ärligt talat inte hur jag klarat mig utan min snälla omtänksamma make under den här månaden som händerna bara var rena sår. Mamma och pappa ordnade bomullsvantar, plåster och liknande åt mig, levde med handskarna på dygnet runt nästan. 

 

I sovrummet monterade vi upp IKEA Vidga takskena för mörkläggningsgardiner
I sovrummet monterade vi upp IKEA Vidga takskena för mörkläggningsgardiner

Uppe i sovrummet fick vi efter två IKEA beställningar äntligen alla delar till vår gardinskena (någon hade plockat delar ur en av tillbehörspåsarna i beställning ett),  så mörkläggningsgardinen kunde monteras upp. Vi har två gardiner men det var så omständligt att få på de små krokarna att vi ännu inte monterat upp andra gardinen. Nu är det inget brett och stort fönster, så det fungerar ändå men någon gång kommer jag pilla dit de små gardinkrokarna. Så underbart att inte bli väckt när solen går upp, när man vill ha lite sovmorgon. 

I tvättstugan provade jag om delarna från gamla garderobsväggen, IKEA Antonius förvarningssystem skulle passa som förvaring
Vi återanvända IKEA Antonius förvarngssystem från gamla garderobsväggen i tvättstugan, perfekt med en hatthylla och förvaring för annat i tvättstugan - grovköket på vårt 80talshus

En dag medan maken jobbade var jag så less på mig själv och behövde sysselsätta mig med något. känna att jag bidrog med något. Plus jag ville så gärna se om delarna från vår tidigare garderobsvägg i sovrummet skulle kunna återanvändas i tvättstugan. Så jag bar ner delarna i omgångar, är man envis lyckas man på något sätt hitta en lösning. Kan man inte hålla saker i händerna så kan man bära saker i kassar, så till slut fick jag ner allt. 

Och inser ni vilken glädjedans i tvättstugan jag gjorde när jag såg att konsolerna och hyllplan skulle passa precis? Vi pratar om millimetrar tillgodo i sidled, på höjden fanns det gott om plats trots det nedsänkta taket och ett element mitt i allt. Helgen efter när maken var ledig så monterades allt upp, 160 cm klädstång och fyra hyllplan som ny förvaring i tvättstugan. 

Det blev så himla bra och jag är så nöjd, i dagsläget använder vi bara ena klädstången till ytterplagg. Men vem vet när vi ska budget renovera tvättstugan med färg längre fram i tiden hur vi flyttar runt delarna. Också blev det lite tommare inne i klädkammaren där uppe.

Vårt nikotin- röksanerade kök är så fint i vårt 80talshus
Vårt nikotin- röksanerade kök är så fint i vårt 80talshus
Vårt nikotin- röksanerade kök är så fint i vårt 80talshus

I köket målades och monterades hyllplanen in i köksskåpen efter ett, med begränsat torkutrymme och mina förstörda händer så gick det inte så fort. Men oj så skönt att kunna se hur mer och mer av våra saker som fanns i flyttlådor flyttade in i skåpen. Svårt tro att det var gul-beige och luktade rök en månad tidigare. 

Sensommar i 80talshusets trädgård, vår egna lilla trädgård är så grön och fin
Sensommar i 80talshusets trädgård, vår egna lilla trädgård är så grön och fin
Sensommar i 80talshusets trädgård, vår egna lilla trädgård är så grön och fin

Njöt otroligt mycket av att ha trädgård för första gången som var vår, så fin med alla blommor och växter även om en del redan vissnat bort här. Den blev lite försummar med ogräsrensandet men det gick inte ens med dubbla lager vantar på.

I garaget satte vi IKEA Omar hyllorna under snedtaket vi beställde, grillen fick en koltunna för säker hantering och tydligen kan det nyinköpta verktygsbordet fungera som grillbord.
Grillad kyckling med rostad palsternacka och bearnaise sås till middag

Ett annat favoritställe var uterummet, när händerna var som värst så lagade och delade maken all mat åt mig. Här lagade han marinerad grillad kycklingfilé med rostad palsternacka (i airfryern) och lite bearnaise sås. Lyckade hitta tärnad frusen palsternacka från Magnihill (närproducerat!) så smidigt att bara kunna slänga i maskinen med lite kryddor och olja. 

I garaget hamnade de nya lagerhyllorna OMAR jag beställt från IKEA, inte det lättaste hitta lagerhyllor som passade i höjd under snedtaket men så viktigt med vettig långsiktig förvaring. Och har man grill så behöver man en hink till askan, så numera har vi en sådan också. Det blev även inköpt en arbetsbänk från jula, som funkar ypperligt som sidobord när man grillar. 

En fin sensommarkväll med hämtmat från Linnea & Basilika i Hyllinge, medan vi såg solen gå ned och hade luftballonger som flög över.

En kväll efter jobb överraskade maken med hämtmat från Linnea & Basilika i Hyllinge, det var så fint väder och mitt i allt såg vi luftballonger som svävade över vårt hus. 

Maken städade och organiserade upp flyttröran i hallen, att flytta är verkligen ett stort och jobbigt projekt

Maken städade upp fint i hallen, jag försökte med men inte riktigt lika bra på det. Vi satte min gamla kontorshylla i hallen, så vi skulle ha någon form av yta att kunna lägga ifrån oss saker och förvara saker på. Blir så glad varje gång jag ser hur fint det gamla furupaneltaket ser ut nu. 

Packat upp favoritböckerna Harry Potter, Eddings och Lucy Dillion i bokhyllan

I vardagsrummet tog jag på mig uppdraget att packa upp böcker från flyttlådor, så roligt att hitta de gamla favoriterna och få upp i bokhyllan. Blev återigen påmind om att jag faktiskt fattas en Harry Potter bok och har dubletter av en annan, ena är på svenska och andra på engelska. Till höger om min Harry Potter samling finns min Eddings samling, lyckats fynda böckerna på rea så har kompletta serier (vet inte ens om de går att hitta på svenska längre). 

I nästa inlägg får det bli en tur av flyttstädade lägenheten, svårt förstå det redan gått fyra månader sen vi flyttade ut och tre sedan vi lämnade över nycklarna. Vart tar tiden vägen?

About

No Comments

Leave a Comment