Vecka 5 med IKEA inköp och stresseksemen kom

Pickup order från IKEA Helsingborg, förvaringsmöbler till garaget, sovrummet, gardinskena och krokar
Korg inköpt på IKEA för transport av småsaker upp och ner för trappan i vårt lilla hus.
Display förvaring från IKEA, en skolåda är lego bilens display
IKEA Bestå med Lego display på plats i vårt 80talshus

Åkt på en väldigt envis förkylning med hög feber och kroppsvärk utöver hosta och allt det där, så bloggen har fått vila lite. Ber om ursäkt om det här inlägget är lite rörigt, min hjärna är som ett fluffigt moln där inget riktigt kopplas ihop. 

Som alltid när man flyttar så inser man och upptäcker behov, vi insåg rätt snabbt att mörkläggningsgardinen i sovrummet behövde upp igen. Så det fick bli en stor hämtorder hos IKEA med lite av varje, köpte hyllor till garaget, väggkrokar till sovrummet, gardinskena, display boxar mm. 

Maken blev väldigt nöjd med plexiglas skolådorna till LEGO förvaring, blev två glaskupor för annat sått också. Så trött på att damma små ömtåliga byggen från hans samling, det går så lätt sönder och bitarna försvinner så lätt. Blev även en ”trappkorg” till mig, så man lätt kan bära småsaker upp och ner för trappan. Man bara lägger saker i korgen och hänger på armen så kan man hålla sig i räcket ordentligt utan att snubbla och ha sig (jag är bra på sånt annars). 

Inte alltid man har flyt i livet, skadad fotled, allergier som krävde stark medicinering av kortison och vår värmepanna strulade
Atopiska eksem, dyshidrotiskt eksem på båda mina händer i form av små vätskefyllda blåsor över handflatorna.

Jag var fortfarande haltalotta, råkade slå i fotleden ungefär där titanskenan och titanskruvarna sitter i min högra fotled så det var en vecka av att ta det någorlunda lugnt för mig. Mina allergier spökade och jag drack kortison (betapred) för att försöka må bättre, det hjälpte inte riktigt som ni kan se på bilderna av mina händer. 

Men först hade vi fjärrvärmepanne strul och alla våra element var iskalla.. Tack och lov så var det ett lättlöst problem och nu har värmen fungerat fint sedan början av augusti. Men det var väldigt kallt där ett tag, ovädret Hans huserade och vi upptäckte att huset är tätt åtminstone även uterummet höll för ovädret och allt regn. 

Mina stackars händer däremot höll inte så bra, det började med någon enstaka vätskefylld blåsa i början av veckan och det kom bara fler och fler över handflatorna. Vad jag förstått så kallas det för Dyshidrotiskt eksem(?), jag har råkat ut för liknande skov tidigare dock inte på händerna utan ansiktet. Hela ansiktet har täckts med blåsor som gjort så fruktansvärt ont, ofta kommer det i samband med stress och utsatthet för känslig och skör hud. 

Augusti beställning från https://www.britishcornershop.co.uk/ med indiska matsaker och lite kelloggs frukostbars
Inköp av poptarts, m&s apple pie, Kelloggs mutrigrain apple bars från Britishcornershop
Pataks original Korma spice paste från Britishcornershop
Pataks original Mango Chutney och 2 pack flame baked naan bröd från Britishcornershop
Inköp av m&s poppadoms och pitta chips från Britishcornershop

Något som var lite roligare var min order från Britishcornershop, vi älskar att laga Pataks korma paste med kyckling och kokosmjölk. Det blir en magiskt god kyckling korma som smakar nästan som på en indisk restaurang. Beställde deras naan bröd (så goda!), mango chutney och M&S mango chutney mini poppadoms att ha till. Och så lite godsaker åt maken som börjat jobba, lite extra lyx eftersom det inte blev någon Englandsresa i år. 

Köksvägg och väggpanel målas i vårt 80talshus
Vecka 5 i 80talshuset renoveringsresa, köket har blivit lite användarvänligt äntligen
Lyckan över bra köksförvaring, mina gamla lådor från gamla köket passar i nya köket med

I köket målades det fler hyllplan och bättrade på väggpanelen, så nöjd när jag såg att mina gamla förvaringskorgar passade precis i köksskåpen. Idealet vore så klart utdragslådor överallt men det får bli någon gång i framtiden när vi gör om köket. Det funkar ganska bra att sortera saker i backarna och bara dra ut backen man behöver. 

Vår fina lilla kolgrill Weber premium 57 cm
Hemlagad fransk hotdog med grillad korv, bröd från matbutiken och rydbergs goda vitlökssås
Maken lagade angus hamburgare med lökringar och goda hamburgerbröd till middag
Maken lagade fryst pizza från Dr Oetker i ugnen, en av få potatisfria färdiga pizzor

Maken var kock mycket den här veckan, ja sen med eftersom mina händer gjorde så fruktansvärt ont av alla blåsorna. Det grillades korvar, så vi hade franska hotdogs hemma, ena dagen vart det angusburgare på grillen och lite lökringar i airfryern, en dag så delade vi på en pizza. Trevligt inviga vår ugn!

Projekt i huset, dåligt målad dörrfönster och hyllor monteras ner i klädkammaren
Packar upp i skafferiet i köket, hallen fylld med kökssaker från vår lägenhet och äntligen är tvättmaskinen installerad med nytt fint eluttag i tvättstugan.
Försökte packa upp flyttlådor i vardagsrummet med böcker och annat, samt kökssaker.

Jag kan inte ta mycket poäng för husarbetet, men jag gjorde mitt bästa för att vara moraliskt stöd och göra de småsaker jag klarade av. Under veckan som hjälpte snälla svågern oss med att göra alla el dragningar till disk, tvätt och torktumlare permanenta samt installerade ett extra eluttag. Det är trots allt ganska trevligt att kunna stänga skåpet under vasken numera. 

I klädkammaren på ovanvåningen monterades den gamla slitna och instabila inredningen ner och kördes till återvinningscentralen. Mitt i allt hittade jag ett extra projekt till mig själv också, när de installerade nya ytterdörren så hade de målat original fönsterpartiet så otroligt slarvigt. Jag har målat det en gång men ska göra det bättre när vi tar itu med att måla väggar och lister i hallen, det ser bättre ut nu än på fotot men det behöver göras vid ordentligt.

Många varv gick från lägenheten till huset med småsaker och många saker i garaget togs in i huset för att packas upp. Böcker letade sig upp i bokhyllan, rörigt som bara den men små detaljer som kom upp fick det att börja kännas hemma. Förhoppningsvis mår jag lite bättre snart, så kommer det fler husuppdateringar och annat postat på bloggen. 

About

No Comments

Leave a Comment