Vecka 11 och vi får sänggaveln på plats

Efterlängtad sänggavel Rykkinn mörkgrå från IKEA på plats i sovrummet på vårt 80talshus
Efterlängtad sänggavel Rykkinn mörkgrå från IKEA på plats i sovrummet på vårt 80talshus

Det blev en intressant början på 2024, jag lyckades missa trappsteg och slog mig och sen fick jag maginfluensa och nu har jag slått i foten och händerna bråkar för mig. Så jag har varit på sparlåga på de flesta fronter då de värkt och gjort/ gör ont lite överallt. Men vi har njutit av att vara husägare, det börjar sjunka in nu att vi flyttat det har bara gått 6 månader sedan flyttlasset gick..

Men nu hoppar vi tillbaka i tiden till slutet av september förra året och vår elfte vecka som husägare istället för att beklaga oss över hur klantig och oturlig man kan vara. Sista veckan i september var en fin vecka vädermässigt, solen sken och vi njöt av den sista sköna ”sommarkänslan”. Uppe i sovrummet fick vi äntligen en sänggavel, IKEA hade passande nog erbjudande på sänggaveln som passar ihop med sängbottnarna vi köpte för något år sen. 

Så det fick bli en hembeställning av gaveln och lite andra småsaker, vi insåg att vi hade ingen chans i världen att få in den i vår lilla bil och trasiga ömma händer vore inte mycket till bärhjälp. Även min make som inte varit så brydd över gavelns existera eller inte existera blev så nöjd med sänggaveln när den kom på plats. Vi behöver få upp taklister, fönsterbräda och lite dekor sen är sovrummet så gott som klart här hemma nu. Kommer göra vårt bästa att hålla det enkelt att städa även om det blir lite tråkigt inredningsmässigt. 

Monterade en lådinsats till kallax, som passade perfekt i vår expedit hylla som stod i hallen.

Till hyllan jag flyttade in hallen köpte jag en lådinsats som jag byggde ihop själv, bytte ut standardknopparna mot matchande knoppar till de som ska upp i köket. Tänkte det kunde vara bra med varsin låda att lägga småsaker i innanför dörren. Blev förvånad över hur lätta de var att sätta ihop och stabila och rejäla de kändes. Fick dock be maken om hjälp att montera fast stommen i original möbeln, mina händer orkade inte mer. 

Våra pax garderober och bestå skåp på plats i lilla sovrummet i vårt 80talshus
Våra pax garderober och bestå skåp på plats i lilla sovrummet i vårt 80talshus

Uppe i minsta sovrummet satte vi äntligen garderoberna på plats, tror att jag packade upp kassarna med kläder också. Det är fyra 50 cm breda pax garderober från ikea och en Bestå hylla närmast ingången till rummet, vi har en lampkontakt som är mittemellan skåpen oturligt nog – man har flyttat dörröppningen me inte flyttat strömmen. Men kanske vi kan få in en byrå eller något där i framtiden för att maximera förvaringen här inne. 

Grillad kyckling i Philips XXL airfryer med kokt ris och gräddsås med inlagd sommargurka till middag.

Det blev så mycket rester på kycklingen vi grillade i aifryern, så vi njöt av den goda maten två dagar i rad. Och med inlagd sommargurka från grannarnas hemodlade gurkor, jag som aldrig tyckt om inlagd gurka är nu helt frälst.. Längtar till det blir säsong för svenska gurka igen, så vi kan göra ny men ska inte lägga det i plastburk den här gången för den stackars burken blev aldrig sig lik efter. 

Atopiska eksem, dyshidrotiskt eksem på båda mina händer i form av små vätskefyllda blåsor över handflatorna.

En handuppdatering, här har dom läkt väldigt fint. Huden är tunn och öm, men den finns där och det är jag så tacksam för. Så tacksam för att jag kan använda mina händer igen, även om de var extremt ömtåliga då och är väldigt ömma än. 

Inköpslista

RYKKINN (länk)
Huvudgavel, Gunnared mellangrå, 180 cm
KALLAX (länk)
Insats med 2 lådor, svartbrun, 33×33 cm

About

No Comments

Leave a Comment