Va? #telefonfobi #viktigasamtal #ångest #oro #måstegöras

blåögd katt

Så jag har gått och oroat mig över ett samtal jag försökt ringa sedan slutet på december. Jag har jätte svårt för att lyfta luren och bara ringa, antal personer jag kan ringa utan att tveka är min make och min mamma. Det finns några i en gråzone och sen finns ”resten” som skapar ångest, magont och jag vill bara dra täcket över huvudet och försvinna.

Men jag har försökt och försökt, magsyran har gått hög och jag har haft svårt för att sova. Idag kom jag äntligen fram, massa förvirrade frågor och svar utbyttes och min remiss angående mina magproblem från min husläkare har skickas vidare till Lund nu. Håll tummarna för mig att jag nu får en kallelse med datum inom en snar framtid.

Nu ska jag gå och dra det där täcket över huvudet och ta en lång eftermiddags lur, inte blivit många minuters sömn inatt inte. Men nu är jag lättad, nu ligger bollen inte på min sida av spelplanen.

About

4 Comments

 • Anna januari 12, 2015 at 18:10 Reply

  Jag förstår dig hur det känns, & det är urjobbigt. Jag håller tummar & tår för dig!
  Den ursöta katten symboliserar din känsla bra, hur du upplever det i nuläget.

  *Styrkekram till dig!*

  • Helen Holmberg januari 14, 2015 at 12:21 Reply

   Tack snälla du! Pratade med en vännina igår och hon sa det är jätteduktiga dit min remiss har gått, så hoppas det fungerar så för mig med. Ha en fortsatt fin dag Anna! Kram <3

 • CG januari 12, 2015 at 19:47 Reply

  Åhh, sådana samtal är alltid jobbiga 🙁 Skönt att du har de avklarade.

  Var själv lite sån för måånga år sedan men jag övade mig till att bli modigare… Låter säkert knäppt men jag gjorde det genom att innan jag ringde skriva ner vad jag skulle säga o då menar jag inte stödord utan jag skrev faktiskt t ex ”Jag tycker att du behandlade mig illa när…” Jag gjorde det både när jag skulle ringa vänner, familj, pojkvän, myndigheter osv OCH det har fungerat.
  Nu kan jag ringa vem som helst, när och hur som helst! Med tanke på att jag nu jobbar med att b la svara i telefonen till o från hela dagarna så har jag kommit långt 😉

  Kram på dig och bra jobbat ♥

  • Helen Holmberg januari 14, 2015 at 12:17 Reply

   Åh wow vad imponerande!! Att jobba med något som är ens största fobi låter som en bra utmaning mot sig själv 😉

   Jag har perioder som är lättare och perioder som är svårare, men så är det nog för alla tror jag som har lite ”fobin”. Peppande läsa din historia, kram och tack för kommentaren!

Leave a Comment