Torsdag

Torsdagen har haft fredagskänsla på hög nivå, långhelger är fina saker. Fast just denna gör ingen större skillnad för oss, min sambo jobbar hela helgen. Lite tråkigt men vad ska man göra, han är åtminstone ledig på måndag och halva nästa helg och halva efter det.. Butiksjobb har riktigt tråkiga, sena och röriga arbetstider, tur han gör något han tycker om åtminstone!

Passade på före helgrusningen på ica att handla matsaker inför helgen, så himla skönt ha det gjort. Lagade Janssons Frestelse inför fredagens påsk middag hos mina föräldrar, hann inte riktigt med köttbullarna.  Var så himla trött så jag gick la mig och sov en eftermiddagslur, all pollen i luften suger lite grand musten ur mig just nu. Ögondroppar och nässpray gör bra nytta men är lite trötter på att mitt högra öga mer eller mindre bara rinner konstant 🙁

Gevalias nya snabbkaffe/ pulverkaffe Millicano

Så vad gör man när man är lite trött? Jo man dricker lite kaffe, så jag plockade fram Millicano burken som är Gevalias senaste snabb/pulverkaffe som ska vara lite finare och godare. Har fått i uppdrag av Smartson att prova och utvärdera det så känner mig lite skyldig som inte gjort det än.. Sagt och gjort, burk öppnad, slog på vattenkokaren, hällde 2 skedar pulver i muggen och sen det kokande vattnet och rörde runt – klart att dricka, lättlagat gillas.

Nu är jag inte en kaffedrickare i vanliga fall så jag tänker testa det på mamma och pappa i påskhelgen, för ett mer korrekt omdöme. Men det doftar ljuvligt och har en lite mer fyllig smak än kaffepulvret från ica jag hade hemma att jämföra med. Passade väldigt bra som smaksättare i krämen till kärleksmumsen jag gjorde nyligen också.

Nötgiffel

Mådde inte helt hundra så höll mig till rostebröd och lite saft/vatten under hela fredagen samt provsmakade en nötgiffel. Att jag inte mådde så bra var mitt eget fel, var dum nog att prova en bit geisha under onsdagskvällen och det var mindre kul. Behövde göra det för att påminna mig om varför jag inte ätit ljusare choklad på 2-3 månader, nu vet jag helt säkert att det är ett stort förbud på allt sånt! Receptet kommer när jag hinner med.

Glad Påsk tillönskas alla bloggläsare

Hoppas ni får en fin långfredag och påsk nu alla fina besökare!

About

1 Comment

 • SusLotus april 6, 2012 at 21:30 Reply

  Hoppas att helgen blir mysig och avkopplande trots arbetande sambo.
  Ja, nu kommer ju en ganska jobbig period för dig som inte verkar klara
  av pollen och sånt. Hoppas du har mediciner som underlättar ordentligt.
  Och att du känner att du kan andas ordentligt. Jag får total panik bara
  av att vara helt täppt i näsan nu. Så astma måste vara hemskt!

  Bullarna ser goda ut. Reagerar du kraftigt på ljus choklad och sånt?
  Själv har jag varit helt tokig i tryfflar och sånt men på sistone har
  chokladsuget försvunnit. Och gottesuget överhuvudtaget. Längtar mest efter
  mat! ;D

  Apropå kaffepulver kan jag verkligen rekommendera Maxwell house snabbkaffe.
  Men jag vet inte om det finns i Sverige. Köpte det i Helsingfors för många
  år sen. Det var GOTT! 🙂

  GLAD PÅSK!
  Kram och pepp!
  Sussie

Leave a Comment