Torsdag

Nu är det egentligen fredag morgon, men jag är alltid lite efter när jag bloggar. Plus att min gårdag var fylld av små trevliga händelser så jag hade egentligen inte riktigt tid.

Vaknade tidigt vid fem på morgonen efter att ha sovit närmre fem timmar i sträck, första gången på någon vecka minst. Så kände mig riktigt pigg för ovanlighetens skull, tog mina morgon panodil, frukost shake och den vanliga skutta till toaletten rundan. Nästan ingen märkbar yrsel förutom när jag sedan la mig ner, bordet bredvid sängen gungade emot mig dock kortare tid än föregående dagar.

Hade önskat jag somna om men det ville sig inte riktigt, så gav upp och slog på bärbara datorn som står vid sängkanten för att titta på ett par avsnitt Scrubs (sjukhusserie). Alltid lättare fördriva tiden med lite distraktion när man väntar på naproxenen, har väldigt svårt för att sova när jag har ont. Halv åtta slank naproxenen (anti inflammatoriska värktablett) ner, skuttade ännu en gång till badrummet. Dricker man mycket vatten får man stå ut med det.

Mellan åtta och tolv tog jag en tupplur, min fina pappa satt hela tiden hos mig och höll ett vakande öga på mig medan han läste i sin deckare. Efter i måndags har mina föräldrar och sambo vakat över mig lite grand, skrämde upp dom ganska rejält med mina yrsel anfall och höftsmärta. Lite efter tolv tog jag nästa omgång Panodil, åt en corny och drack en liten jordgubbsfestis. Samt obligatoriska skutta till badrummet rundan i slow motion. Beslutade mig för att det var nog vilat och kikade på epost, läste i tidningen sambon köpt åt mig dagen innan mm.  Viktigt hålla sig uppdaterad om vilka som är Sveriges 69 sexigaste män(jag vill korrigera och skriva pojkar, under 25 är man kille) men Veckorevyn envisas med att kalla dom män.

När mamma frågade vid tre om mat till middag insåg jag för första gången på veckor att jag var sugen på mat, vilken underbar känsla. Jag var till och med vrålhungrig och tryckte i mig en skål flingor, det ni.. Inget ont (magproblemen efter jag sluta ta Citodon) som inte haft något gott med sig alltså, aptiten verkar ha återvänt. Eftermiddagen fortsatte med lite mer slösurfande etc samt så klart inköp av Harry Potter biljetterna!

Vid 18 tiden dök min efterlängtade sambo upp och jag vågade mig på en dusch. Inte gjort det sen före mina yrselproblem dök upp, så kändes helt underbart att få bli ren och känna sig som människa igen! Blev lite yr när jag tvättade håret, så tur att man satt på pall och har en hjälpsam sambo. Medan jag insvept i min vita fluffiga morgonrock vilade på sängen och njöt av att känna mig som en ompysslad prinsessa så fixade sambon middag åt oss, Kyckling Curry med jasminris.. Mums!!!

Kyckling Curry har aldrig smakat så gott.. Åt två hela portioner och orkade faktiskt äta ute i köket. Sen blev det lite tvserie med sambon som fick lov att sitta på sängen med mig, skönt luta huvudet mot hans axel och mysa. Vardagslyx på hög nivå.

Fick även kallelse från ortopeden, 21 juni kl 09.30 så blir jag troligen av med gipset permanent!! På min födelsedag, bättre present kan man väl knappt få? Sen har vi fått hyrespengarna för maj också, skönt och skatteåterbäring på g denna veckan/nästa.

Behövs när jag ska göra klart min rotfyllning 17 juni (med gips på?!), får se om jag ska avboka eller inte vill väldigt gärna bli klar men vet inte om det är så bra läge med gipsad fot? Sen måste vi köpa nya ben/sängstomme också.. Pengarna rullar fort iväg när man lever!

Kvällen avrundades av ny naproxen vid åtta (12 timmar mellan) och panodil 18, 24 (6 timmar ca mellan varje gång). Samt tandborstning i hink och badrums skuttande..

About

No Comments

Leave a Comment