Torsdag

Mammas köttfärsås och makaroner till middag

Maken satte upp laptoppen åt mig

Min finklänning från Lindex åkte på när jag skulle åka hem från sjukhuset!

Vaknade vid fem snåret efter en lång smärtsam natt, vid sex snåret fick jag pröva ge mig själv spruta för första gången. Läskigt som bara den, men gick bra på första försoket.

halv sju kom världens raraste sköterska och hjälpte mig sa jag kunde få duscha, sa underbart att få tvätta bort all antibakteriell skrubb och svett. kände mig som en ny människa efter duschen, lite bökigt duscha med gips på foten men hade stor vältejpad plastpåse om den samt en stabil duschstol att sitta på. Smart!

Kände mig väldigt stolt över mig själv som klädde på mig själv och torka hår mm på egen hand. Tänk så lätt man tar alla dessa små saker för givna, Knappast nu längre.

Fick i mig en laktosfri macka med ost och prickig korv till frukost, var riktigt gott med mat for första gången. Fick prata med doktor och sjuksköterska och fick klartecken att åka hem. Hurra!! Fick även beröm for hur smidig jag var med tanke på omständigheter mm. Kul få höra från någon som inte träffat mig tidigare. vem trodde jag kunde va smidig för 5 år sen!

Det blev en väldigt jobbig, lång och smärtsam hemresa till mina föräldrar. Bor hos dom de två första veckorna minst, färre trappor och dygnet runt hjälp av pensionerade underbara foräldrar. Jag ska enligt läkarinstruktioner vara extremt försiktig med foten och ha den horisontalt, gärna lite högt pga operationen etc for att läka bättre.

Så det finns inte ord for att beskriva smärtan jag kände i min fot efter transportsträckan från avdelningen till sängen hemma. Grät av smärta, men det jobbigaste var att se min smarta i min familjsögon om ni förstår hur jag menar.

Det blev lång eftermiddag och kväll som livades upp av mammas köttfärssås till middag samt besök av sambon. Fick hjälp sätta upp en bärbar dator så jag kan se filmer och serier på den. Har ingen möjlighet att sitta upp eller surfa, arbeta på den än så allt bloggande sker på min telefon. Avrundade kvällen med ett avsnitt Trinny och Susannah stylar sweden. Insåg vid midnatt att mängden laktos i morfintabletterna är hög eftersom jag hade fruktansvärda magsmärtor hela natten och svullen mage och fick noll sömn..

About

No Comments

Leave a Comment