Sommartider, onsdag

Vilken värmebölja som svept in sista dagarna, helt galet och snudd på svårt att förstå hur fort vädret vänt! Har inte blivit så mycket soldyrkande för det men det känns ändå som solen har gett mig lite extra energi och livslust idag. Eller så är det för att den tunga huvudvärken/migränen börjat ge med sig efter införskaffande av ett saltvatten nässpray. Känns som det verkligen fungerade, ska fortsätta skölja en vecka nu tänkte jag så allt eventuellt pollen åker ut om något fastnat.

Otricare saltvattenspray med aloe vera

Nässprayet jag köpte – Otricare saltvattenspray med aloe vera (bild lånad från Norvatis via mynewsdesk, information här)

Som planerat skulle vi hjälpa svärfar på IKEA med att handla solstol, de har fått in många fina rejäla klassiska modeller men de är lite tunga att lyfta i och ur bilden själv. Så sambon hade lovat att vi skulle möta svärfar ute på Väla Köpcentrum. Hann med att kika på fyndet också, ett måste när man är på IKEA! Och så blev det en liten pratstund och jag bjöd på fika i hettan (på ikea har man råd att bjuda), sambo och sambons systerson Casper åt en korv med bröd och dricka. Svärfar fick en glassstrut och själv var jag också mer varm än hungrig så valde en liten mjukglass. Fast inte utan att ha frågat om laktoshalten i dom, glädjande beskedet är att deras mjukglass är LÅG laktos! Tio timmar efter och fortfarande ingen magont så kan nog tryggt äta glass där fler gånger, men frågar alltid först för märke och innehåll kan lätt ändras..

Shoppat på Synoptik, Lindex och KappAhl

Så vår ursprungliga plan var att köra till Viken och grilla, men när vi besökta synoptik så visade det sig att sambons glasögon låg i butiken omonterade. Sambon som var väldigt ivrig över att få sina bågar blev lycklig när de erbjöd sig att montera ihop glasögonen medan vi väntade på Väla (han behövde inte ens fråga om det, de kallar jag kundservice). Så vi passade på att gå ett varv runt, behöver hitta en fin bröllopspresent till den 2 juni när sambons brorsdotter gifter sig samt lämplig finklädsel för sambon att ha på sig. Att leta kostym och kavaj i värmebölja är dock ingen höjdare, jag är så otroligt tacksam att jag kommer undan i en kortärmad klänning!

Vi hittade ingen bröllopspresent, kavaj eller kostym.. Däremot har jag faktiskt en idé vad jag ska handla till bröllopspresenten nu, men mer än så säger jag inte här 😉 Och så blev det lite annat handlat med, sambon övertalade mig att prova två maxiklänningar (räknas som kjolar på hemsidan, jag som är kort?!) på KappAhl i helt skruvade mönster och färger. Klädesplagg jag själv aldrig skulle funderat på att köpa om jag ska vara ärlig för jag är så mesig med färg och mönster, en miss säkra kort helt enkelt. Blev kär när jag väl fått på mig den gröna, så himla sval och skön! Sambon tyckte dock färgen var tråkig och hämtade en i rosa-rött som fick följa med hem. Har efter hemkosten bott i den 😉 Blev ett följdköp på Lindex en axelbandslös bh, men inte helt nöjd för den är i 80D och jag behöver verkligen 80E egentligen ;-(

Grön långkjol /maxiklänning från KappAhl strl 44/46 pris 199 kr

Bild på den grön-blå mönstrade långkjolen/ maxiklänningen från KappAhl (strl 44/46 och pris 199 kr)

Röd-rosa långkjol /maxiklänning från KappAhl strl 44/46 pris 199 kr

och här är bild på den jag faktiskt köpte, bilder lånade från kappahl.se (kjollänk här)

Sandalpremiär för 2012, rieker sandalerna på!

Efter alla varv och upphämtning av glasögon och solglasögon gav min hunger och fötter upp, eftersom jag trodde vi skulle gå lite och sen till svärfar tog jag beslutet att det var sandalpremiär 2012..  Nu blev det inte riktigt så, ömma tår med skoskavsblåsor XXL på lilltårna blev det istället! Så sambon bjöd på middag på Välas restaurangtorg medan jag vilade fötterna.

Nancy Beef med pommes på Nancys Steakhouse, Väla Köpcentrum

Jag valde Nancy Beef (grillad entrecote) med pommes på Nancys Steakhouse, friesen goda och chilibearnaisen likaså – köttet däremot var katastrof.. Hälften av köttet var över och då åt sambon friskt av det också, trist för nu blir det nog inte kött där fler gånger!

Chicken Tandoori på Wokkitchen, Väla Köpcentrum

Sambon körde på Chicken Tandoori från Wokkitchen, provsmakade lite grand och det var mums.. Så får se om jag vågar prova det själv nästa gång! Avslutar dagens maraton sammanfattning av min onsdag med favoritlåten sista dagarna; Rock Me med Abba

About

No Comments

Leave a Comment