Provtagningar och goda pommesnyheter

Helen J Holmberg provtagning inför läkarbesök

Helen J Holmberg - lunch på McDonalds Ättekulla

I tisdags var det dags för mig att ta alla prover inför nästa veckas läkarbesök, tre rör blod och ett urinprov blev det. Jag hade som vanligt ingen ro i kroppen att sova natten före men jag lyckades få till en tre timmars tupplur före besöket på Påarps Vårdcentral.

Alltid när jag besöker sjukhus /vårdcentraler så känns det som jag sänker genomsnittsåldern med ett par årtionde, skönt för egot när man är fyra decennium gammal. Jag hade tur och fick en duktig skötare (manlig sjuksköterska) som lyckades sticka rätt på direkten, en vecka tidigare hade det armvecket bara varit sår..

Av erfarenhet har jag lärt mig att det går lättare att ta prover om jag har druckit mycket före, sen sitter jag och knyter händerna för att få igång blodomloppet. Det är små detaljer att göra och inte jag inte blir felstucken så brukar det gå kanon med blodproverna för då är det bra tryck i blodet.

Vilket bisarrt tips..

Efteråt körde vi in till Helsingborg, maken hade utlovat McDonalds lunch som belöning. Han är väldigt medveten om hur mycket jag avskyr det. Ska jag vara helt ärlig så avskyr jag det så mycket att jag stressat sönder magen, har fått början på magkatarr tack vare oron över tisdag.

Väl på McDonalds kunde jag inte motstå deras nyhet Salt ’n’ pepper stripes, älskar pommes och dessa var galet goda tillsammans med bearnaise dippen. Även maken tyckte de var goda, så de försvann i hög hastighet. Det blev även kycklingbitar, hur dåligt jag än mår så finns det alltid aptit på nuggets. För att vara snäll mot magen valde jag bort vitlökssåsen för en gångs skull och tog curry sås. Kyckling & curry är en kombination som är svårslagen den med.

När vi ändå var i utkanten av stan så körde vi inom Ica Maxi på Råå, maken har blivit helt besatt av deras färska sushi så han ville köpa och ha till kvällsmat. Jag passade på att köpa favoritpålägget Kalkon pastrami och nybakad baguette, dessvärre var båda besvikelser – kalkon var för tjocka skivor och baguetten hade nog behövt 4-5 minuter till i ugnen.

Väl hemkommen var jag så trött att jag skulle bara ta en liten tupplur på sängen och vaknade upp fyra timmar senare, resten av kvällen spenderade vi med att se på Avengers: Infinity War inför premiären av Avengers: Endgame (den är 2,5 timme lång men sevärd). Hade någon frågat mig för 10 år sedan om jag tyckte om Marvel filmer hade jag knappt vetat vad Marvel är.

About

No Comments

Leave a Comment