Pillerförvaring behöver inte vara tråkigt

Söt dosett med tecknade nallar på, medicinförvaring, läkemedelsförvaring, söt medicin box
Söt dosett med tecknade nallar på, medicinförvaring, läkemedelsförvaring, söt medicin box

Häromdagen fick jag en kommentar om att min förvaring av tabletter var så söt och jag håller med, mina stickers med de tecknade figurerna Milk & Mocha lyser upp dosetten på ett gulligt sätt. När det gäller förvaring av tabletter så känns det som jag provat på det mesta, en sak som jag lärt mig är att förvaringen av mina mediciner måste inte vara tråkig bara för den är funktionell. 

När jag var yngre så var jag bortskämd med snäll och omtänksamma föräldrar som höll ordning på alla mina mediciner/ läkemedel, som visste vilka och när de skulle tas (tack mamma om du läser det här). Jag behövde aldrig fundera eller oroa mig över att det skulle bli fel eller bortglömt. Och när jag sedan flyttade hemifrån så kunde jag tyvärr inte ta med mig mamma, så jag fick själv hålla ordning på alla tabletter och allt annat.

Olika dosetter för läkemedel tablett organisering och förvaring

Och i början var det inte så många tabletter att hålla reda på, jag har betydligt fler idag (det kan låta negativt men de gör min vardags bättre så jag är tacksam för det). Så för att hålla ordning på mina tabletter så köpte jag min första dosett, en rund dosett med Hello Kitty figurer på från ebay (på den tiden sålde och köpte jag mycket på ebay & tradera). 

Jag var mitt i en Hello Kitty fas och den var så söt, ett litet fack för varje dag i veckan. Och det var allt jag behövde, tabletterna fick plats utan problem och jag såg tydligt vilken dag jag var på. Tyvärr var inte kvalitén det bästa, öppnandet och stängandet av locken tog ut sin rätt och till slut hade den svårt för att hålla stängt. 

En klassisk dosett för läkemedel tablett organisering och förvaring

 

Min andra dosett blev en klassisk röd dosett med 28 fack fördelade på 7 dagar, i början kunde jag fylla upp den med nästan en månads mediciner. Så praktiskt, dock tyckte jag det var svårt med sista luckan/ raden i dosetten för natt facket och några år senare fick jag större tabletter och tabletter som skulle ta vid fler tillfällen per dag. Så dosetten kändes inte riktigt rätt, även om den var smidigt och lätt att fylla på med tabletter så fick den hamna i skåpet där jag förvarar mina mediciner. 

Därefter hade jag en dosett från ebay som bestod av 7 dags dosetter i ett ställ, färgglada plastsaker som var jättebra tills jag tappade bort en dag (hittade den bakom ett skåp något år senare).. 

Så när jag såg en liknande modell Netto av alla ställen, en rund burk med 7 löstagbara dosettbehållare (se bilden högre upp i inlägget) blev det ett inköp (min var bara grön). Super praktiskt med de 7 dagsdosetterna för jag kunde lätta packa ner en dags tabletter i handväskan och ta med mig. Minns att jag tyckte den var ganska tråkig i färgen så jag dekorerade den med färgglad washitape i olika mönster och färger (washitape  – papperstejp är praktiskt för de är lätt att ta av när man tröttnar och lämnar inte klister rester på ytan). 

Olika dosetter för läkemedel tablett organisering och förvaring

Lite osäker på när jag bytte från dosetten på Netto till en från Lidl, men den ”nya” som jag haft några år är min stora favorit. Modellen är stilren och facken är stora och rymliga med en annan konstruktion på lock som inte går sönder i gångjärnet. Jag älskar verkligen den, den är på svenska, locket är lätt dra åt sidan för att fylla på tabletter eller ta tabletter ur. Om det är svårt fylla på tabletterna så avstår man gärna att göra det.

Den kan stå på skrivbordet och påminner mig att jag ska ta medicinerna, dessutom så kan jag vända på behållarna så jag ser hur många dagar som är fyllda/ tömda genom att texten är upp och ner på baksidan. Så jag bara roterar den när jag tagit dagens alla tabletter i stället. Och eftersom den är vit kan jag lätt dekorera med vad jag känner för just nu. 

Jag såg att märket Anabox har en som är så gott som identisk till min dosett (anabox), men nu när vi har Amazon (Amazon tips) i Sverige så finns det massor av fina där med om man inte vill vara tråkig i vitt. 

Att man behöver mediciner dagligen är inget att skämmas för och inget som behöver döljas i institutionsliknande förvaring. Tycker inte ni det också? 

About

No Comments

Leave a Comment