Operation avklarad #visdomstand #operation #ontsomfan #käkkirurg

wisdom-tooth-removal

impacted-wisdom-tooth-removal

Det gick bra idag på käkkirurgen, 40 minuter efter jag kom dit var jag klar.

Fick ha snygga skor & mössa på mig, samt blev paketerad (jo då även tejp) när jag låg på plats inne i operationssalen. Först tre sprutor bedövning som stacks runt om där det skulle göras ingrepp. Sedan frilades tanden, massa borrande, dragande, obehagliga ljud och händer hårt hårt knäppta under inpackningen.

Tack och lov gick det ganska fort, stygn sattes och jag fick bli avtorkad och uppackad. Sedan fick jag vila lite på en brits utanför, fick instruktioner om hur jag ska ta hand om munnen efter operationen. Och sedan hemskickad med beröm för hur duktig jag var, nu vet jag inte hur andra gör hos tandläkaren / käkkirurgen men jag ligger paralyserad av skräck och försöker komma ihåg att andas typ. Så känns fel med beröm 😉

Nu har det gått 2,5 timme sen jag fick gå hem och fy satan vad det gör ont. Eftersom man borrar i käken och visdomstanden låg långt bak har jag även ont i ”gångjärnet” på munnen.

Har tagit två Panodil och om tre timmar ska jag ta en Ipren, köpt fluor & bakteriedödande munskölj som jag ska använda i samband med tandborstning två veckor nu.

I övrigt är det bara att uthärda, hålla mig till flytande kost, gärna glass sa min trevliga käkkirurg. Det finns risk för svullnader, blåmärke och dylikt, men det får man väl räkna med efter en ganska hårdhänt behandling. Nu ska jag fortsätta ta det lugnt och försöka distrahera mig från värken.

Dock skönt ha skit tanden utdragen, väntat på det här i några år..

About

1 Comment

  • Emma april 1, 2015 at 18:03 Reply

    Så skönt att det gick bra!! 🙂 Hoppas att det gör mindre ont sen!! <3

Leave a Comment