Onsdag- & torsdags långkok

2014-08-13 20.07.19-blogg

2014-08-13 20.10.06-blogg

2014-08-14 19.53.51-blogg

Vädret har varit väldigt höstigt senaste veckan, sjukt trist för jag börjar äntligen må bättre! Efter röntgen i onsdags så inköptes det ox grytbitar och det blev en mustig mager kalops som räckte både till middag i onsdags och torsdags. Inte alls dumt, första långkoket på länge.

Gjorde en magrare version än jag brukar, hoppade över grädden helt enkelt och körde på bara vatten + maizena. Kryddade med svartpeppar, nymald peppar blandning, salt och lagerblad samt gul lök jag stekte med köttet. Enkelt men gott.

In English. After the last visit to the hospital last week on the wednesday, I decided it was time for the seasons first slow cooked beef stew. Onions, beef (you fry them together to get some colour), spices and cooked for hours and hours. So tender and lovely, served with carrots in the stew and rice with it. Was enough dinner for two days, so it was even better second day.

About

4 Comments

 • Anna augusti 18, 2014 at 17:52 Reply

  Mums, såsen såg riktigt god ut. Och ris! Är det basmat eller jasminris? Jag älskar basmat/jasmin ris, jag ogillar vanligt ris, usch.
  Får man fråga hur det går med vikten, det var 100 år sedan du skrev om det. Jag själv kämpar hårt med min vikt, det är inte så lätt, det går inte spikrakt hela tiden.
  Jag älskar mat alldeles för mycket, och jag gillar verkligen din matblogg 🙂 inspirerande och rolig att följa!!
  Detta måste sägas igen , så är det 🙂

  • Helen Holmberg augusti 19, 2014 at 22:19 Reply

   Vi kör alltid med jasminris här hemma, maken vägrar vanligt ris och jag tycker inte riktigt om basmati.

   Jag har inte riktigt orkat fundera på vikten under en lång period i ärlighetens namn, det har varit så mycket stress runt om kring och jag har stoppat huvudet i sanden och slarvat. Fram till jag blev sjuk, nu är det mer hjärna & hjärta i samarbete. Därav att jag blev offentlig med propoints ätande och viktväktarna, men inte för att bli smal utan för att må bättre.

   Åt mig smalare för några år sedan men åt mig också till en helt skruvad matfixering. Jag är inte tillbaka vid startvikten som tur är, men det har blivit 15 kg för mycket de sista 2½ åren 🙁

   Tack för dina snälla ord, tack Anna!

 • Anna augusti 20, 2014 at 19:34 Reply

  Samma här, jasminris hemma oftast, ibland basmat utanför hemmet. jag förstår din make, jag vägrar vanligt ris, gillar det inte alls, usch.

  Tack för att du berättade, och jag känner igen mig i din situation så mycket. Stressen gör delvis att man äter, och delvis för att man älskar mat som vi gör. Bra sagt – hjärna & hjärta i samarbete – ! Det stämmer ju så.
  Minns när jag följde din blogg 2 år sedan (då kommenterade jag inte, förlåt) , då åt du god mat men gick ner ändå, jag var så imponerad..! Skönt att du inte är vid startvikten, då skulle det kännas riktigt jobbigt.
  Nej smalhet är inte det viktigaste, utan hälsa, magen mår bättre, hjärtat också. Även slippa diabetes, sjukdomar med mera…

  • Helen Holmberg augusti 21, 2014 at 18:24 Reply

   Du är förlåten 😉 Av statistiken att dömma är du inte ensam om att inte kommentera och det är helt okej. Det är min ventil och ger mig något att syssla med, sen är det bonus att någon läser och skriver något.

   Jag minns inte vanligt ris hehe, men jasminris blir mumsigt till allt så klagar inte.

   Tror jag tillhör de som kommer få kämpa med vikten hela mitt liv, hela min familj är plussizare så ligger i generna tror jag. Och ja det gick bra tidigare, men jag åt inte så mycket och trillade in ett ganska dumt mönster vilket slutade med att jag fick yrsel och börja svimma =/

Leave a Comment