Onsdag #middag #dagensmiddag #jensensböfhus

image

I onsdags efter jag blev klar i Lund så körde vi till Emporia utanför Malmö, där åt vi lunch på Jensens böfhus. Åt deras kyckling med pommes och whiskey sås, älskar deras whiskey sås den är så god!

Läkarbesöket gick bra, första gången jag varit hos en privatläkare (hamnade där på grund av vårdgarantin). Trevligt bemötande, skönt slippa bli bedömd på grund av min vikt. Proverna som togs för några veckor sedan visade på en grov järnbrist, järnbrist kan leda till förstorad mjälte och mjälten sitter precis nedanför revbenen på vänster sida. Exakt där jag haft värk, ömt, spänt, tryck etc.

Det kändes som en stor pollett trillade ner när jag fick veta vilka symtom järnbrist leder till (listar de vanligaste);

 • känna sig trött och orkeslös
 • bli yr
 • bli andfådd lättare
 • få hjärtklappning
 • få huvudvärk
 • få öronsus

Nu har jag fått dubbeldos (Niferex 2x 100 mg) järn på recept att ta i fyra veckor, sedan ska nya blodprov tas och sedan uppföljning. Håller tummar och tår att detta ska göra susen, för jag misstänker jag haft järnbrist länge och jag längtar efter att få känna mig pigg och energisk.

About

2 Comments

 • lena februari 21, 2015 at 21:56 Reply

  Följer din blog och beundrar din teknik, men jag blir lite bekymrad över grönsaksbrist i din mat, verkar lite farligt.Inga antioxidanter etc

  hm järn brist när man har B12 brist låter som perniciös anemi, verkar ännu farligare. Kolla det.
  Kram på dig o krya på dig

  • Helen Holmberg februari 22, 2015 at 14:04 Reply

   Tack för ditt inlägg, jag måste erkänna att jag också tycker det är lite grönsaker. Tycker det är så svårt få ihop det med alla allergierna mina, inga baljväxer, inga stenfrukter, inget naturligt rött (tomat, paprika etc), många saker som går under korsreaktioner pga pollen allergi.

   Min b12 brist är under behandling sedan snart 10 år, läkaren sa det såg bra ut på den fronten så jag hoppas det inte är perniciös anemi. Men det skadar inte att fråga han om det. Börjar redan känna mig lite piggare, tar väl lite längre tid med mjälten. Kram & god fortsättning!

Leave a Comment