Nyårsafton

varma brända mandlar

Ljuvligt god laktosfri flygande jacob med jasmin ris och bacon

trött och bråkande öga

När man är gift med någon som är anställd inom handelssektorn så blir det gärna att man stannar hemma de få dagar som är lediga tillsammans. Tro mig det är väldigt få, kan knappt komma på en helg maken varit hemma sedan december börja (helt sjukt).

Så vi firade nyårsafton hemma, på tumanhand i all enkelhet. Min plan var att göra en tre rätters meny, men ömma fotsulor och så förbenat trött att jag struntade helt i den planen!

Tidigare på dagen var jag ett ärende på City Gross och utanför sålde de varma brända mandlar.. Det är bara nyårsafton en gång per år så jag kunde inte låta bli handla en påse. Inte ätit det på väldigt länge, tror nästan det var i Köpenhamn sist vid något julmarknads besök.

Istället för lyxig tre rätters meny körde vi klassikern Flygande Jacob, det blir aldrig fel med denna helt underbara kyckling gratäng. Efterrätten glömdes bort, det fanns helt enkelt inte plats i magen efter all god mat..

Sedan spenderade vi kvällen med att se film fram till midnatt då vi skålade i rekorderlig skogsbärs cider och iakttog alla pengar som gick upp i rök med buller och bång utanför sovrums fönstret. Nu kommer jag från ämnet, men bara måste kommentera cidern. Jag dricker extremt sällan cider och sista gångerna bara somersby päron cider, så det var en riktigt sockerchocks känsla när jag smakade rekorderlig cidern.

Eftersom maken skulle vara tävlingsledare för en nyårsdags tävling spenderade jag resten av sena kvällen själv i soffan. Hittade serien Jane the virgin på Netflix, hett tvtips om ni inte sett den!

Jane The Virgin CW Extended Trailer

Uploaded by WCCB Television on 2014-06-12.

På fotot kan ni förresten se ögat som strular (ignorera de otrimmade ögonbrynen), ser ut som jag fått en smäll nästan. Saker man får utstå när man är hyper allergisk och utsätter sig själv för saker man är allergisk mot.

About

2 Comments

 • Linda januari 5, 2016 at 10:22 Reply

  God fortsättning! Låter som om ni haft en mysig nyårsafton. Visst är det gott med Flygande Jacob. Måste bara passa på att inflika att det är min gulliga kollega (nyligen pensionerad) Ove Jacobsson som är Upphovsman till denna klassiker. Lite kuriosa bara 😉
  Ha en fin vecka 🙂 Kram

  • Helen Holmberg januari 7, 2016 at 22:27 Reply

   Vilken kul information! Jag har läst mig till tidigare var det kom ifrån, helt fantastisk rätt. Jag ÄLSKAR verkligen Flygande Jacob. Du får hälsa och tacka för receptet om du skulle springa på han 😉

   God fortsättning till dig med!

Leave a Comment