Nya recept

Äntligen fått tummarna loss att beställa förnyelse på mina mediciner, det är lite läskigt när man ser listan! Då har jag ändå hoppat över två mediciner, skippade starka cortisonkrämer. Har de senaste åren gått över till den mildaste man kan köpa recept fritt på apoteket. Hm, nu kunde jag inte låta bli att leta upp en lämplig på fass.se och skicka förfrågan till min husläkare, vore intressant prova Fenuril®-Hydrokortison.

Tänkte jag skulle visa hela listan av mediciner jag har på recept och berätta lite kortfattat vilken funktion medicinerna fyller. Kommentera gärna om ni undrar något 🙂

Fenuril Hydrokortison
Mild cortisonkräm, som nu ska testas – fick recept utskrivet :))

Hyderm 1% (ACO)
Receptfri, mild cortisonkräm utan konserveringsmedel. Används dagligen till ansiktet och eksem, krämen är antiinflammatorisk och klådstillande. Otroligt  lättarbetad med sin tunna nästan lotion aktiga konsistens, man slipper den där feta känslan som man annars lätt får av andra cortison krämer.

Canoderm 5 %, 500 g, plastburk m. pump
Receptfri mjukgörande kräm, med vattenbindande egenskaper. Används dagligen för att hålla all hud mjuk och smidig.

Cetirizin 10 mg
Receptfri antihistamin tablett, dämpar helt enkelt allergiska reaktioner. Tas dagligen för att hålla mina allergier i schack.

TrioBe 0,5 mg/0,8 mg/3 mg
Tablett som innehåller folsyra, vitamin b12 och b6. Dessa måste jag ta för jag har en genetisk konstaterad b12 brist, utan denna vitamin har kroppen problem att sköta om sina celler. Haft en obehandlad b12 brist hela mitt liv, så det finns en och annan nerv och cellskada att reparea än 🙁

Atarax 25 mg
Receptbelagda tabletter, dämpar vissa funktioner i hjärnan utan att vara vanebildande samt blockerar histamin. Hjälper mot oro, ångest, nässelfeber, klåda. Snabbverkande, börjar verka efter cirka 15 -60 minuter. Dessa tar jag endast vid behov.

Rhinocort Aqua 32 mikrog/dos
Receptfritt nässpray med kortison,  det dämpar inflammationer och allergiska reaktioner i näsan. Tas dagligen morgon och kväll. Jag har medfödda trånga näsgångar och de blir ännu trängre av mina allergier så det är ett nödvändigt ont. Fungerar även utmärkt när man är förkyld och inte vill använda vanliga beroende framkallande nässpray (-;

Epipen lösning 0,3 mg/dos
Adrenalin spruta som tas vid starka, livshotande allergiska reaktioner. Har ännu inte behövt ta en själv, peppar peppar! Den här bär jag ALLTID med mig.

Betapred 0,5 mg
Cortisontabletter som löses upp i vatten och dricks när jag är väldigt inflammerad i luftvägar/hud eller vid akuta allergiska reaktioner.

Lecrolyn 40 mg/ml
Ögondroppar med cortison, tas regelbundet under pollensäsongen men även när jag bara får klåda i ögonen på grund av något i luften.

Seretide Diskus 50 mikrog/250 mikrog/dos
Förebyggande och snabbverkande astma medicin, luftrörsutvidgande.

Ventoline Diskus 0,2 mg/dos
Akutverkande astma medicin, luftrörsutvidgande.

Acetylcystein 200 mg
Brustabletter med slemlösande effekt vid luftrörsproblem

Mollipect 0,5 mg/ml + 1 mg/ml
Slemlösande och hostdämpande hostmedicin, vid luftrörsproblem

Naproxen 500 mg
Vid migrän och led- och muskelvärk.

About

No Comments

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: