Min andra chans

En del saker går inte att skaka av sig och lägga helt bakom sig, haft världens obehagskänslor i kroppen hela natten och somnade först vid halv sju snåret i morse.

Kissat var 5e minut och kännt mig konstant kissnödig hela gårdagen, natten & idag. Det som hjärnan försökt förtränga minns min kropp? För det var exakt på dagen och timmen (inte ”nu” men då i morse) 4 år sedan jag började känna av mina symtom för mitt akuta njurstensanfall.

Minns hur illa jag mådde och ont jag hade, kände i varje fiber av min kropp att något var fel men tog mig till jobb ändå. En dryg resa ner med värk i ryggslut och illamående, kom fram i ett uselt skick. Minns att jag drog en nödlögn om varför jag inte kunde sitta still eller stå still, sa något om att jag hade träningsvärk.

Det finns dock ingen träningsvärk i världen som ger de symtomen, gick runt dubbelvikt tills jag inte stod ut mer och gav upp. Kära pappa hämtade mig, hade så sjukt ont och bilfärden från kontoret i Malmö till lägenheten i Hbg var bland de längsta jag upplevt i hela mitt liv. Minns så starkt att jag tänkte – bara jag kommer hem blir allt bra.

Så enkelt var det förstås inte, det sägs att det gör mer ont att få njursten än att föda barn, om ni undrar hur smärtsamt det är. Vet bara att det gör fruktansvärt ont, så ont att sambon ringde sjukvårds upplysningen som övertalade mig att åka till akuten DIREKT. Idag fyra år senare är jag väldigt tacksam för att de övertalade mig annars skulle jag inte finnas här idag (fick njursvikt och jättehög feber pga infektion). Lyckades få en extremt stor njursten (1 cm stor) som täppte helt ena urinrörsöppningen i njuren, så en njure som inte fungerade och en som fick arbeta för två. Jag lyckas aldrig göra saker halvdant..

Men men, med en operation + antibiotika kur i en 1½ månad och sen en njurstenkrossbehandling på det i Ängelholm så var den elaka njurstenen ett minne blott!

Nu ska jag bryta mina funderingar och göra något vettigt! Jag mår bra nu och har inte haft några problem efter det med njurstenar. Men får ni känningar så sök läkare 😉

About

No Comments

Leave a Comment