Måndag, tisdag

Har inte varit hemma så mycket sista dagarna och sambon har haft ledig helg så datorn har fått vila, trevligt göra annat än hänga här 😉  Får bli en liten snabb sammanfattning, gårdagen spenderades hos mamma – kollektiv frisörtid med Annsofie. Så hjälpte syster färga håret och fick mitt egna hår fixat, så skönt vara nyklippt speciellt när håret växer så fort som mitt gör..

Efter fika hos mamma så blev det Väla besök med syster, men vi hann inte riktigt med alla 180 butiker eller vad dom nu exakt är uppe i?! Många är det. Makronerna blev provsmakade och jordgubbssyltskrämen var mest populär, funderar dock på att baka makroner med mindre mängd florsocker. Det är i sötaste laget, marängen bör väl inte vara beroende av florsockret? Tror det blir en omgång makroner till bakade inom kort så jag inte behöver slänga mandelmjöl, sen får det nog bli paus och dags utforska andra recept.

 Hade ett tandläkarbesök idag tisdag, var oerhört skönt få höra att det just nu finns INGET som behöver åtgärdas. Helt underbar skön känsla, nu hör det av sig till mig om ett år för uppföljning. Funderar på att teckna tandvårdsförsäkring i tre år, tandvårdsförsäkringen betalas sedan 1 gång i månaden och är en summa fastställd på vilken premiegrupp man hamnar i beroende på kvalitét på tänder/behov. Med alla mina mediciner så blev jag ner skriven till klass 5 trots att jag egentligen är en 3:a, lite taskigt men..

Med tandvårdsförsäkringen har man sedan fri tandvård i hela Sverige på alla folktandvård anläggningar, även akuta fall är gratis. Super smidigt! Så det är ju kanon och väl värt att funderas på! Kommer aldrig kunna kosta mer än 12x månadsbelopp per år för en 🙂

Efter besöket på folktandvården blev det långpromenad i stan och lite shopping åt syster & mig själv, samt sen hem och vila. Sover alltid super dåligt när jag ska till tandläkaren/läkare, men jag är åtminstone duktig och går dit.

 

Måndags middag; Tärnad falukorv och snabbmakaroner

 

Köttfärslimpa med kokt potatis, lingon och brun sås

Tisdags middag; Köttfärslimpa med kokt potatis, lingon och brun sås

 

Goodiebag från folktanvården, Skåne

Goodiebag från folktanvården (Skåne) efter mitt besök där idag;
tandpetare, tandtråd, tandkräm, penna & informationsblad om försäkringen.

About

2 Comments

 • Joline mars 28, 2012 at 19:19 Reply

  Jag har tandvårdsförsäkring och det är jag glad för eftersom jag hade grymma problem med mina visdomständer för ett tag sen. Nu är jag iofs mindre nöjd eftersom de 3 dubblade min premie… Men, men man kanske får vad man förtjänar när man äter en massa skit 🙁

 • SusLotus mars 29, 2012 at 04:13 Reply

  Hej Helen!
  Tittar in och önskar en god helg nu innan jag far till Stockholm ett par dgr!
  Vad mycket gott du lagat! Både maten och kakorna.
  Kram!

Leave a Comment