Måndag

En liten hälsouppdatering..

Efter ett par veckor av uteslutande av allt som jag är känslig mot (grönt, frukt, grönsaker, laktos mm) börjar min mage så sakta återhämta sig.. Dumma lilla mage, men glad jag kunnat sluta ta Omeprazol och magen håller sig lugn ändå. Fortsätter köra 100% laktosfritt nu och tar det lugnt med allt som kan tänkas uppröra magen ett tag till.

Var en jobbig måndag, vaknade upp med riktigt ont i mina revben/bröstkorg på vänster sida i kroppen precis under bröstet. Samma ställe jag bröt för 1½ år sedan, så blev lite extra orolig. Tog mig igenom dagen med antiinflamatoriska värktabletter samt panodil zapp, hade så ont så jag låg på rygg i soffan för att avlasta kroppen till slut. Ruskigt obehagligt, haft lite stegrande värk sedan i torsdags men ignorerat det och farit runt som en toka i lägenheten etc. Inte super smart kanske, men är så trött på att ”pausa” nu.

Min snälla sambo fixade det mesta av middagen igår, förutom såsen det vågar han inte laga än. Trots värken igår så blev det lite ärende gjorda och rörde ihop makronsmet, eller ja maskinerna gjorde. Själv svor jag över spritskladd och fick ännu mer ont i rygg/bröstkorg. Varför ska jag vara så himla envis för, måste motstå mina impulser ibland.

Efter en lång dag så slocknade jag som ett ljus och sov gott. Tisdag morgon efter ett dygn med anti inflamatoriska (Naproxen) och jag kan andas bekymmerfritt och har mindre ont igen. Så tabletter några dagar till, så blir det nog finemang!

Mitt blåslagna knä har läkt fint efter mitt snedtramp, bara önskar att fotvalven skulle sluta göra ont när jag trampar ner och går. Sambon tror jag stukat något och borde gå till doktorn, vi får väl se..

Kycklinfile från grillad kyckling, med jasminris och kycklingsås

Dagens middag: Kycklinfile med jasminris och kycklingsås*

Frukost
2 skivor Rasker (4 pp)
1 tsk Laktosfri De Goda bordsbytta (1 pp)

Lunch
2 skiva(or) Rasker 4
1 tsk Laktosfri De Goda bordsbytta 1

Middag
150 g Kycklingfilé 4
1 dl Jasminris 7
Kycklingsås* – Snabbval 4

Mellanmål
2 Vaniljmakroner 8

Använda ProPoints™ värde: 33 av 28

* Såsen är redd på köttsafterna från stekpåsen (kryddat kycklingen med Knorr Bag of Taste bbq), silats och rett med 2 msk ideal vetemjöl, 1 kycklingbuljongtärning, 1 krm socker, svartpeppar, salt, 1 dl laktosfri vispgrädde och ett par dl mellanmjölk.

About

No Comments

Leave a Comment