Maj månad. Åh vad trött jag blir på dig.

image

image

Maj. Maj. Maj..

Maj 2008 stenbumlingen i njuren börjades kännas av. Maj 2011 bröt höger fotled. Maj 2013 maken fick njursten. Maj 2014 jag fick ny njusten. Och nu maj 2016 och jag har förlorat delar av synen på vänster öga eftersom jag lyckats med bedriften att få en infektion på/i hornhinnan. Bläh!

Vad som hänt; I lördags kväll kände jag mig lite grusig / irriterad vänstra ögat, trodde jag fått lite rök i ögat från när vi grillade tidigare på kvällen.

Söndagmorgon vaknade jag med ett öga som knappt gick att öppna, gjorde sjukt ont och kändes bara helt fel. Sköljde under dagen med jämna mellanrum med koksaltlösning i ögat. Värsts stramheten och torrkänslan i ögat släppte men fortsatte göra ont.

Måndag morgon var synen på vänster öga suddig och otydlig. Jag såg en grå liten prick i utkanten av pupillen också när jag tittade mig i spegeln.

Min plan var att jag skulle åkt med nio buss till Göteborg och gå på bloggmingel och bo på hotell så var uppe ovanligt tidigt för att vara mig en måndag. Färdig packad och superpepp på att åka. Så tog en dusch och hoppades att ögat skulle sköljas och bli bättre..

Efter duschen kliade ögat och pricken var kvar, sköljde med koksaltlösning. Men nej. Väckte maken och ville veta om det var bara jag som såg den grå pricken på pupillen.

Han såg den också, så det var bara att gilla läget och lägga Göteborg åt sidan och ringa lokala vårdcentralen i Påarp. Fick en akuttid klockan elva hos allmänläkare som efter att ha kikat skrev en akut remiss till ögonmotagningen på Helsingborgslasarett.

Många långa timmar senare med ögat skyddat bakom solglasögon fick jag träffa en lugn, trevlig och kunnig ögonspecialist som konstatera att det blivit en infektion i (på?) hornhinnan i vänster öga. Han tog en odling efter att ha undersökt ögat noga.

Fick två sorters ögondroppar varav ena skulle tas var 15e minut till att börja med. Helt galet. Nu är jag inne på dag 2 och tar 1 gång i timmen + morgon och kväll av de andra jag fick och mina vanliga jag tar. Mycket droppande blir det..

På torsdag har jag en ny tid för uppföljning hos ögonspecialist. Hoppas att det visar tydliga tecken på förbättring!

Tillsvidare får jag stå ut med att vara halvblind och gömma mig i mörka rum eller ha solglasögon på även inomhus. 😉

About

1 Comment

Leave a Comment