Lördagsmorgon på akuten och snöfall

 

Helen J Holmberg kokt svensk färskpotatis

Helen J Holmberg lagar Scan ytterfilé marinerad med chili och ingefäre

Jag borde av logiska skäl blogga om äldre dagar före jag bloggar om dagen som gått, men jag behöver få rensa mitt stackars huvud. Låt oss börja med snön som föll hela natten och morgontimmarna, varför?! För en vecka sedan gick jag barbent i sommarklänning. två veckor tidigare spenderade jag nästan hela helgen utomhus för det var så varmt och skönt. Kontraster..

Och som om inte dagen börjat märkligt nog så vibrerade min telefon lite före sju i morse, med pappa i andra änden som inte mådde bra. Det var tur jag redan var små vaken, så det vart att gå upp, klä på sig och åka till akuten när vi hämtat upp min far.

Som tur var det inte halt trots snön, för ovanlighetens skull var det så gott som tomt när vi kom till akuten det fanns bara en person till i yttre väntrummet vid receptionen. Så pappa fick hjälp snabbt och slussad vidare för mer hjälp. Det kan troligen ha varit kortaste besöket på akuten någonsin för mig, vilket var skönt. Vi var nästan hemma inom en timme, alla värden såg bra ut och de tyckte inte det fanns något skäl för oss att stanna kvar.

Trött som jag var efter dålig nattsömn så försökte jag sova när jag kom hem, men det var svårt få ner hjärnan efter adrenalinkicken av pappas telefonsamtal. Till slut lyckades jag få sova en längre stund och vaknade upp utan ont i hela kroppen av trötthet.

Magen kurrade så efter lite canoderm på min torra hud letade jag mig ut i köket. Vår potatisskalare gick sönder i slutet av förra sommaren så det blev att handskrubba den väldigt dyra och lyxiga första svenska färskpotatisen för året. Vi köpte fyra hg kvällen före för 90 kr/kg..

Men så värt det, jag stekte upp ett halvt grillspjut som var marinerat i chili & ingefära (ny favoritsmak) och serverade i tunna skivor till färkpotatisen (dillkokt sp klart) och en skvätt grädde. Och det var värt varenda skrubbning, SÅ gott och en efterlängtad premiär. Svensk färskpotatis kan nog vara en av de godaste saker som går att hitta.

Efter maten såg vi på Aquaman, gillar DCU filmerna men får nog erkänna att jag föredrar Marvel. Och nu ska jag försöka sova, mitt sovschema är helt skruvat efter sista veckans oro. Håll tummarna för att det går bra. Och sover jag gott skriver jag ihop en summering av torsdag & fredagen som kom före den här lördagen..

Eller det gör jag nog ändå.

About

No Comments

Leave a Comment