Lördag

Spenderade lördags förmiddagen på Helsingborgs röntgenavdelning, gjorde en kontraströntgen för att se så allt njurgrus/njurstenar var ute ur sambons kropp. Lite tråkigt bara att vi behöver vänta 1½ – 2 veckor på svar, men vi hoppas på det bästa!!

För att kunna genomföra röntgen på bästa sättet så behövde vi vara på sjukhuset en timme före minst, så vi var där i god tid. Vilket var väldigt skönt, slippa stressa och dessutom kom sambon in tidigt och fick prata med någon sköterska samt få vatten (man ska dricka cirka en liter sista timmen före röntgen) och spruta med kontrastvätska etc.

Medan vi satt där och väntade en timme så tittade jag på tv i väntrummet, de visade en riktigt intressant dokumentär;

Livsviktigt

Svensk vetenskapsfilm från 2011. Vad kan vetenskapen göra för mig om jag blir av med en arm? Robin af Ekenstam har haft skäl att ställa sig den frågan. Han var 20 år då cancern tvingade läkarna att amputera hans högerarm. Nu söker han tillsammans med Folke Rydén upp våra ledande labb för att se hur långt de kommit.

Det som är helt otroligt är att programmet är två år gammalt, kan inte ens föreställa mig hur mycket som har hunnits hända inom alla de olika forskningsområdena sedan dess! Vill ni se hela programmet finns det i 27 dagar till på SVT Play http://www.svtplay.se/video/1290419/livsviktigt

Eftersom vi var där så tidigt blev vi även klara tidigare, riktigt skönt. Tycker verkligen inte om att vara på sjukhus, även om det inte var för min egen skull denna gång. Före röntgen så var sambon fastande och jag var sympatifastande, så det första vi gjorde på väg från sjukhuset och hem var att stanna på McDonalds. Tala om nostalgitripp, vi brukade göra det lite oftare förr om vi säger så.. Beställde med oss kycklingbitar och Cola Zero och satt sedan utanför Fredriksdal och mumsade hungrig i solskenet. Mysigt.

Laktosfri Musse Pigg frasigvåffla med vaniljglass och jordgubbsleende

Resten av lördagen förflöt i ett lugnt tempo, jag tog en eftermiddagslur för jag var toktrött. Sedan åt sambon rester och jag gjorde ett par våfflor till mig med laktosfri vaniljglass, väldigt utsökt. Råkade dock måla stackars Musse Pigg så han liknar The Joker från Batman..

Ösregn och åska på lördagsschemat, underbart mysigt och pampigt

Dagens något betungande värme lättade upp på kvällen i ett härligt sommarregn med en rejäl åska, underbart! Skönt för min pollenallergi, trötta huvudet och bara väldigt mysigt. Älskar naturkrafterna, dock med en gigantisk portion respekt för vad de kan åstadkomma.

Snipp, snapp snut så var visst den dagen slut!

About

1 Comment

  • SusLotus juni 19, 2013 at 13:50 Reply

    Visst är det härligt med sommarregn? Det behövs verkligen för då blir allt så vackert grönskande och väldoftande. 🙂

    Tråkigt att du har problem med din hy så till den grad att du tvingas ta cortison. Men hoppas att du blir bättre av det iallafall. Låter gott med den laktosfria glassen. Har du förresten ngt gott recept som man kan göra i glassmaskin? Vi har aldrig testat våran.

    Kram!

Leave a Comment