Läskiga cystor

pcos-cystor
Vet jag varit ovanligt tyst sedan i söndags, men energin och lusten att blogga har inte varit så stor. Behövde en liten skrivpaus och vila upp mig rent allmänt.

I söndagskväll på väg till biografen för att se Deadpool så hände något jätte obehagligt, jag fick helt sjuka smärtor i nedre delen av magen. Kom helt utan förvarning från ingenstans väldigt skarp smärta, ungefär på samma skala som när jag fick mitt första njurstensanfall.

Kände hur allt blod bara rusa ner i tårna och de mörknade för ögonen, men försökte tänka andas Helen, andas. Jag har en tendens till att svimma av när jag får för ont i magen, men börjar få kontroll på det. Så jag lyckades hålla mig vaken och ta mig igenom anfallet som pågick en evighet, men bara kan ha varit max fem minuter i real tid.

Efteråt kände jag mig trött och illamående, några minuter funderade jag på om vi skulle köra upp till akuten men jag kände mig piggare och vi hade biobiljetter. Så vi tog oss igenom filmen, tiden gick fort filmen var riktigt rolig och underhållande.

I bilen på vägen hem försökte jag googla lite medan jag pratade med maken om vad som hänt i bilen på väg till stan. Han hann aldrig riktigt fatta tror jag vad som hände förutom att jag blev blek och tyst. Vad jag tror hände är att en av de små cystorna i min vänstra äggstock sprack. Det har hänt förr för mig, men man glömmer fort (tack och lov) hur ont det verkligen gör.

Sedan i söndags kväll till i torsdags har jag varit små illamående, öm/ont i buken och väldigt trött. Men nu börjar jag känna mig lite piggare, äntligen!

För er som inte känner till pco-s så har jag bloggat om det tidigare här >> pco-s. Tyvärr är de flesta bra sidor på engelska så har inga bra externa länktips. 🙁

About

1 Comment

  • CG februari 20, 2016 at 06:02 Reply

    Usch va´ läskigt!! Inte kul att få sådana smärtor 🙁
    Stackare!!

    Mina blåsor har aldrig spruckit, så jag måste haft tur….

    /C

Leave a Comment